bioflux
95 poze   24855 vizite

7 Realizari ale colectivului Uriasului de Transilvania

Atasam fotografii cu medalii, trofee, diplome de campion european, national, judetean, diplome de excelenta inventie-inovare etc.
banatul international; Transylvanian Giant = Urias de Transilvania
banatul international
camp nat sighisoara; Transylvanian Giant = Urias de Transilvania
camp nat sighisoara
campion european; Transylvanian Giant = Urias de Transilvania
campion european
campion judetean; Transylvanian Giant = Urias de Transilvania
campion judetean
campion nat; Transylvanian Giant = Urias de Transilvania
campion nat
campion national tineret; Transylvanian Giant = Urias de Transilvania
campion national tineret
campion national; Transylvanian Giant = Urias de Transilvania
campion national
coperta diploma; Transylvanian Giant = Urias de Transilvania
coperta diploma
nationale galati; Transylvanian Giant = Urias de Transilvania
nationale galati
P1070454; Transylvanian Giant = Urias de Transilvania
P1070454
P1070455; Transylvanian Giant = Urias de Transilvania
P1070455
P1070456; Transylvanian Giant = Urias de Transilvania
P1070456


Comentarii album • 31
bioflux 23 februarie 2015  
narcisbogdan scrie:
Buna seara . am văzut ca aveți iepurasi superbi si as vrea sa achiziționez si eu o pereche dar nu am bani . va rog frumos imi puteti dona o pereche de iepurasi ? Vreau sa cresc si eu iepurasi se rasa dar nu am bani sa ii cumpăr ! Ma puteti ajuta??

Raspuns:
Nu ati obosit. Cu asta va ocupati cel putin de 3-4 luni. Am mai avut o discutie noi doi. Daca imi amintesc bine v-am si sfatuit cum sa faceti ca sa aveti iepuri de rasa. Dar nu ponturi vreti Dv, ci iepuri gratuiti si de la cat mai multi fraieri. Nu cred ca nu v-a dat nimeni de cand tot scrieti mesaje din astea. Macar mai schimbati contul ca deja va cunoaste toata lumea. Pretul de achizitie il inteleg (il vad), dar cu cat ii vindeti? Va rog sa nu mai imi scrieti ! De asta suntem o tara de cersetori, ca exista destui fraieri care sa-i duca in spate pe cei ca Dv !
Raportează
bioflux 9 februarie 2015  
Urias Transilvania de vanzare puteti gasi la : Toth Sandor Tibor, 27 capete, 2 masculi adulti, 4 femele adulte, 21 tineret, Oradea, jud.Bihor, Asociatia Tinretului Bihor, tibi25.sunphoto.ro tel.0754437427 tibi25.sunphoto.ro www.facebook.com/tibi.toth.315?fref=ts
Raportează
bioflux 4 februarie 2015  
Avem unii oameni care spun ca nu a depins de ei ajutarea sau nedreptatirea crescatorilor de UT, iar altii si-au schimbat radical atitudinea. Nici in ceasul a 12-lea nu e tarziu sa devii om bun. Retrag atacurile lansate asupra Domnului Presedinte Catea de la Fantezia Suceava (iepurii vor fi tatuati si certificati) si asupra arbitrului Branzei Daniel, care spune ca nu a depins de el si ca pe viitor va incerca mai mult. Multumim si scuze daca atacul a fost foarte taios !

Stima,
Petrescu-Mag Ioan Valentin
Raportează
bioflux 2 februarie 2015  
In sfarsit re-depunem dosarul de omologare al rasei URIAS TRANSILVANIA la ANARZ si cu ocazia asta re-inventariem crescatorii si numarul de animale la nivel national.
Daca aveti urias Transilvania, va rog sa ne comunicati cat se poate de repede numarul de animale pe care le detineti, cate femele, cati masculi, tineret, eventual o varsta aproximativa, Asociatia in care sunteti inscris cu numele corect (daca este cazul), localitatea in care Dv locuiti si judetul.
Daca nu mai detineti aceasta rasa, pentru a ramane in colectivul de omologare, trebuie sa imi spuneti numele unei persoane careia i-ati vandut urias de Transilvania si contactul acesteia.

Cu multumiri anticipate,
Petrescu-Mag Ioan Valentin
Raportează
bioflux 15 ianuarie 2015  
CRESCATORI DE URIAS TRANSILVANIA,
Feriti-va de urmatorii arbitri si expozitiile lor:
Tigu Cristian, Petruta Sorin, Papp Ernest, Grun Ernestin, Branzei Daniel, Petricica Teodor Csaba. De asemenea, evitati expozitiile organizate de NAKO Sannicolau Mare, dar si Caransebes. Din zona respectiva, oameni de bine au fost: Vasile Liviu, crescator si arbitru, si Boghis Stefan, arbitru si crescator. Jos palaria pentru ei ! Din pacate, nu au putut face nimic intr-o mare de ticalosi.
Raportează
bioflux 15 ianuarie 2015  
Unele asociatii de profil cunicul vor sa schimbe sau au schimbat deja regulamentul. Conform schimbarii, nicio rasa nu poate fi arbitrata daca nu apare in traducerea d-lui Papp din standardul european din 2010. Dar ca sa poti intra cu o rasa in cartea aia trebuie sa definitivezi o standardizare, iar standardizarea o poti face doar daca apari in carte, dar in carte nu apari daca nu ai definitivat standardizarea... in concluzie, nu poate sa mai apara nicio alta rasa in Romania, iar daca apare, crescatorii pot sa si-o tina acasa.
UT este standardizat provizoriu national si european. Rasa va aparea si incartea aia, dar nu am cum s-o bag in editia din 2010 a d-lui Papp. Nu stiu ce ii deranjeaza atat de mult... Probabil ca ii deranjeaza cererea extrem de mare a acestei rase. Vorba domnului Valentin Cioca, s-a creat in ultimii ani o isterie nationala. Toata lumea vrea sa cumpere urias de Transilvania. Cei care n-au, vor sa cumpere, cei care au, vor sa mai cumpere. Aceasta cerere in crestere afecteaza orgoliul celor care importa reproducatori din rasele straine. Eu zic sa nu-si faca probleme, ca nu le strica nimeni "business-ul", cine vrea rase straine tot o sa cumpere de la ei.
Raportează
bioflux 15 ianuarie 2015  
URIASUL DE TRANSILVANIA ESTE PRIMA RASA ROMANEASCA DE IEPURI standardizata European (cel putin provizoriu) si este in curs de omologare. Prima in istorie. Alte popoare au multe rase standardizate si/sau omologate. Noi nu avem, asta ar fi prima. Dar romanii cu putere din Uniunea Generala a Crescatorilor si din Ferderatia Crescatorilor (si unii si altii) isi dau concursul sa opreasca chiar si acest proiect, singurul de altfel daca excludem proiectul Iepurele de Cluj (care este tot al nostru, cu aceleasi probleme de comunicare cu presedintii de asociatii).
Rasa urias de Transilvania a intampinat dificultati majore inca de la inceput: nu au vrut sa o arbitreze, nu au vrut sa dea titlu de campion castigatorului, nu au vrut sa inregistreze cu numere de ordine animalele in asociatii etc (ceea ce este impotriva statutului/regulamentului Uniunii si respectiv Federatiei, deoarece pana si hibrizii F1 se inregistreaza cu numere de ordine, pentru evidente si statistici !!!) (iar cand zic de “Gica Contra” nu ma refer la asociatiile clujene ci la cele din restul tarii, mai ales Suceava, unde presedinte este D-l Catea).
A fost necesar sa ne certam cu arbitrii si presedintii la fiecare expozitie nationala, pana cand, odata, dusi la Europene, ne-am intors cu punctaje si titlu de campion din Germania, de la Leipzig. Nemtii au vrut sa o recunoasca si sa o valideze, spre rusinea romanilor, care nu au vrut sa-si resunoasca un produs romanesc in propria tara, unde nimeni nu i-ar fi oprit. Bineinteles ca domnii din Uniune au spus ca trebuie sa fac cinste, ca doar ei mi-au pus pile ca sa mi-i arbitreze. Adica, ani de zile nu au vrut sa-i recunoasca in tara, iar in Germania, dintr-o data mi-au pus pile la Entente Europeene ca sa mi se recunoasca ceva ce “de fapt nu merit” iar recunoasterea Europeana le-o datorez tot lor. Nu-mi venea a cred cat tupeu si nesimtire au !!!
Odata intorsi din Germania campioni, mi-am inchipuit ca totul s-a terminat, ca le-am inchis gura si ca de acum toti iepurii crescatorilor din tara vor fi inregistrati, tatuati si arbitrati in expozitii. M-am inselat amarnic ! In ultimii doi ani mi s-au plans majoritatea crescatorilor ca problemele persista, ca presedintii de cluburi nu vor sa emita certificate de origine pentru rasa urias Transilvania, singura rasa romaneasca cu sanse reale sa devina rasa de esalon principal european. Nu vor sa aloce numere iepurilor (sunt scumpe numerele :) ), nu vor sa arbitreze aceasta rasa, desi este impotriva regulamentului !!! Este o rea vointa de nedescris !
Sambata si duminica rasa urias de Transilvania a fost recunoscuta, validata si arbitrata in Ungaria, colegii s-au intors cu o cupa pentru uriasul de Transilvania campion la expozitia maghiara !! Inca o data se confirma ca toate valorile noastre romanesti trebuie sa ni le aprecieze mai intai strainii (ungurii, germanii, belgienii etc), pentru ca apoi sa ne batem cu caramida in piept ca mari romani suntem si sa ne laudam cu ceva ce initial am aruncat la gunoi !! Sa le fie rusine.
Domnul C. Topciov, un bulgar care traieste in Romania, este mai mare roman decat noi. Creste cu drag aceasta rasa, a umblat luni intregi ca sa achizitioneze urias de Transilvania, iar cand a participat la primele doua expozitii din Romania, nemernicii, nu au vrut sa ii arbitreze. Bine ca l-au aceeptat in expozitie si l-au taxat corespunzator pentru custi si participare. La asta suntem buni, la taxat. Daca a vazut cum stau treburile, Domnul Topciov C., s-a deplasat la o expozitie din Ungaria, unde, desigur, rasa a fost arbitrata cu toate drepturile ce ii revin (a gasit acolo expuse animale din rasa urias Transilvania). Ungurii au putut sa recunoasca o rasa romaneasca, noi nu putem; mai bine sa moara capra vecinului !
Asa am facut noi, romanii, si in sport, si cu medicii valorosi, si cu cercetatorii valorosi, toti au plecat afara sa se afirme, ca aici nu au putut, ca li s-a dat in cap! Probabil ca asa trebuie sa facem si cu iepurele urias de Transilvania, sa il inregistram, omologam si sa finalizam standardizarea europeana intr-o tara straina, ca aici nu avem loc de domnii presedinti, importanti analfabeti.
Ca o analogie, mi-am castigat dreptul de a conduce doctoratul in Belgia dar si in Romania prin ordin de ministru, dar, spune directorul scolii doctorale USAMV Cluj, domnul Cosma V, nu indeplinesc "criteriile de excelenta" necesare pentru o scoala atat de performanta precum cea pe care domnia sa o coordoneaza. Ca o concluzie, Universitatea din Liege, unde eu conduc doctoratul, cat si Universitatea din Oradea, unde, de asemenea, sunt afiliat ca si conducator doctorat sunt apa de ploaie fata de valoarea scolii doctorale a USAMV Cluj. Ce sa-ti spun... Vad la autoevaluarile de sfarsit de an care sunt diferentele :) Anul acesta va trebui ca rectorul sa-mi semneze diploma de Lector al anului 2014, si am sa-l intreb atunci cum sta universitatea cu "excelenta" la capitolul de rezultate concrete.
Revenind la iepurii nostri, in statutul/regulamentul de functionare al uniunii sau asociatiilor scrie clar ca toate animalele primesc nr de ordine pt identificare, tot acolo scrie ca scopul lor este promovarea si sustinerea raselor si varietatilor locale, rare.
Cum le sustin ei? ... asa le sustin ei? Prin interzicerea tatuarii si certificarii? Prin boicotul arbitrarii? prin neemiterea titlului de campion in ciuda abundentei rasei la competitiile nationale? Asa le incurajeaza ei ?
Am incercat sa comunicam cu ei si verbal si in scris. Dar daca vorbesti frumos cu ei nici nu inteleg de spui; doar cu parul inteleg; ei asa comunica la sedinte, cu parul !
Colegul meu, ing. dr. Botha Miklos le-a scris frumos, cu citate din parintele ameliorarii... pentru cine? Pentru prietenii de la Prodvinalco? Astia te inteleg numa cand ii iei de guler si ii scuturi de le zboara penele... sa ramana gat golas de Transilvania. "Stimabilii" se lauda cu rasa de pasari Gat-Golas de Transilvania si cu porcul Mangalita, ambele create in Ardeal de catre austroungari, iar azi sunt considerate rase maghiare si austriece. Degeaba se bat romanii cu caramida in “pept”, ca nu e rasa lor. Ei nu-s in stare sa apere nici macar ceea ce aduc altii de-a gata. Ei sunt in stare sa sugrume tot. Am meritat sa ne conduca altii timp de secole ca suntem niste tradatori si marlani invidiosi. Distrugem tot ce avem.
Au mai fost inca vreo 3-4 incercari de a se crea prima rasa romaneasca de iepure dar au nenorocit tot, nu au avut nicio sustinere din partea cuiva. Mai bine le-au taiat aripile.
M-am dus in Belgia si toata lumea m-a felicitat pentru rasa urias de Transilvania, iar ziarul/revista de popularizare stiintifica, cel mai important din Walonia pe cunicultura si pasari a scris o pagina despre rasa noastra !!! Multumesc tuturor crescatorilor care ma sustin ! Impreuna reusim :)

INFORMARE, DECIZII, SFATURI, NOUTATI ETC.
Dragi colaboratori, crescatori de urias Transilvania,
va sfatuiesc ca in anii urmatori sa boicotati expozitia de la Gataia si alte expozitii arbitrate de stimabilul domn Papp. De ce? Nu vi-i arbitreaza decat cu calificative si nu se da titlu de campion pentru rasa Urias de Transilvania (regulament re-ajustat de organizatori ca un mijloc de descurajare a cresterii acestei rase). Mentionez ca d-l Papp a fost prezent la europenele de la Leipzig, el stia ca numai in Romania se intampla ca rasa sa nu fie arbitata (ungurii, nemtii etc au arbitrat-o intotdeauna) si cuvantul lui ar fi fost ascultat de organizatori. Dar acest arbitru este de o vanitate de nedescris. Cuvantul nu este "indiferenta" ci "rea vointa" in cardasie. Propun, si sper ca sunteti de acord, ca d-l Papp sa fie exclus din colectivul nostru de omologare. Adica, nu poti sa-l declari partas la maretul nostru tel cand el lupta pentru descurajarea cresterii acestei rase ! Va mai sfatuiesc ca, inainte de a participa la orice expozitie din tara noastra, sa intrebati in scris ce prevede regulamentul expozitiei lor, adica: rasa urias Transilvania va fi (sau nu) arbitrata cu punctaje si titlul de campion? Deoarece toti va invita, va taxeaza, iar apoi doar unii vor sa va recunoasca valoarea iepurilor. Este bine de stiut din capul locului. Daca nu vor sa o arbitreze, sa va spuna, iar atunci nu participati. Daca isi permit, atunci sa aiba cu 10-20 animale mai putine decat anii trecuti. Asta este valabil pana la sfarsitul anului 2015 cand trei tari vor participa la Campionatele Europene cu Urias de Transilvania, iar atunci domnul Papp va trebui sa isi traduca noul standard european in care va gasi si uriasul de Transilvania. Atunci toata truda lor de a sabota prima rasa va fi in zadar.

P.S.
Felicit Asociatiile de Crescatori de la Cluj si Asociatia de la Satu Mare pentru patriotismul lor ! il felicit pe domnul ing. Balan de la Galati pentru efortul de a inmatricula UT in genealogia Club Iepuri Galati ! Este vorba despre expozitii si asociatii care au arbitrat uriasul de Transilvania. Ii rog pe toti cei care au avut experiente pozitive cu asociatii de crescatori sa scrie/posteze online peste tot despre asta. Este bine ca lumea sa cunoasca si numele celor care sunt patrioti si omenosi... ca sunt putini.
Multumesc tuturor crescatorilor din colectivul de omologare pentru sustinerea si rabdarea lor !
Raportează
bioflux 13 ianuarie 2015  
ROG PE CEI DIN COLECTIVUL DE OMOLOGARE, CARE NU AU FOST CONTACTATI DE MINE IN ULTIMELE 6 LUNI SI NICI NU AU DATE DE CONTACT (TEL, SAU E-MAIL SAU FACEBOOK SAU PAGINA SUNPHOTO MENTIONATE IN LISTA DE MAI SUS), SA IMI SCRIE DE URGENTA. INAINTE DE A INCEPE EDITAREA DOSARULUI DE OMOLOGARE, DORESC SA MA ASIGUR CA TOATA LUMEA DIN LISTA A FACUT CEVA PT ACEASTA RASA (FIE CA AU SCRIS SI VEHICULAT HARTII, CA AU AJUTAT LA DISPERSIA RASEI, CA AU STUDIAT RASA, CA O CRESC SAU CA AU PARTICIPAT LA EXPOZITII CU URIASUL DE TRANSILVANIA). CINE NE A FACUT NIMIC PENTRU ACEASTA RASA, IN LIPSA CONFORMARII, VA FI STERS DIN LISTA. MAI AVEM O SAPTAMANA LA DISPOZITIE SA REACTUALIZAM LISTA, OAMENII SI EFECTIVUL DE ANIMALE (DACA ANIMALELE SUNT INREGISTRATE IN EVIDENTA VREUNEI ASOCIATII ETC). AVEM NEVOIE DE TOATE DATELE !! VA MULTUMESC PENTRU INTELEGERE SI VA MULTUMESC PENTRU COOPERARE ! SA FIE INTR-UN CEAS BUN !
Raportează
bioflux 13 ianuarie 2015  
Va dau o veste buna: am terminat cu urgentele si prima prioritate este dosarul de omologare. Ne apucam de el :)
...Si inca o veste buna: Ungaria a validat Uriasul de Transilvania in Expozitia Cunicula de Sambata si Duminica. Ungaria va sustine la EE proiectul de standardizare definitiva a Uriasului de Transilvania ca rasa de prim esalon in Standardul European al Raselor.
Raportează
arhivarul 21 decembrie 2014  
Buna seara.
Cred ca ar fi interesant sa vedem si noi diploma de campion national si exemplarul care este campion national.
Multa sanatate !!
Raportează
bioflux 21 decembrie 2014  
Buna seara! nu eu am castigat titlul de campion national anul acesta. In colectivul nostru este democratie. Anul acesta, titlul a fost castigat de domnul Ciucas Octavian, cu un mascul de 6.7 kg, la vreo 6-7 luni ca varsta, corp musculos, blana bogata si elastica si cu o pigmentatie de exceptie. El a meritat sa-l ia ! De acum inainte, oricare din noi poate castiga. Am auzit de animale frumoase si pe la Bogasieru Adi, si la Gadalean din Gherla, si la Borcea Adi etc. Avem multi crescatori valorosi si pot fi linistit ca orice s-ar intampla cu mine, rasa asta nu va mai disparea. Fenomenul a luat proportii, crescatorii sunt dibaci si ambitiosi. Exista, din pacate, in colectiv si oameni care nu au facut nimic, i-am pus acolo in avans si nu am ce face decat sa-i sterg, deoarece nu ar fi corect sa ramana in istorie unul langa altul oameni care au trudit si oameni care nu au miscat un deget pentru promovarea acestei rase.
Sunt mandru de voi toti, stiti voi care.

vali petrescu-mag
Raportează
adrianborcea 12 ianuarie 2015  
multumesc,si eu sunt mandru si nu numai de mine!
Raportează
arhivarul 22 decembrie 2014  
stiu ca d-nul Octavian are campionul National dar ma gandeam ca in aceasta rubrica cu Realizari ale Colectivului Uriasului de Transilvania ar fi bine sa apara realizarile oricarui membru din colectiv .Cei care urmaresc informatii despre Uriasul de Transilvania sa gaseasca la aceasta rubrica toata istoria lui.
Sa stit ca fiecare diploma chiar daca nu arata la prima vedere mare lucru are in spatele ei mult efort si o istorie. In timp aceasta istorie este importanta .Ar fi bine cred eu sa apara si diploma si PRIMUL CAMPION AL ROMANIEI !
Poate chiar si stapanul lui are o mica istorioara despre el.
Sunt sigur ca d-voastra stiti toate acestea si le aplicati mai bine ca oricare dintre noi .
Sa stiti ca si cei care nu prea se vad dar care detin exemplare de U.T .este foarte bine sa le aiba si sa le inmulteasca in continuare pentru ca este important sa patrunda exemplarul la crescatorul de rand care tine catva iepuri pentru consumul propriu.Ma gandesc si la faptul ca atunci cand sunt multe exemplare dispare pericolul consancvinizarii si nu este putin lucru.
Va doresc tuturor
SARBATORI FERICITE !
Raportează
bioflux 23 decembrie 2014  
Asa este, nu doar eu trebuie sa ies in evidenta, dar pana anul asta, doar eu, si pe alocuri, Ilie Marian, am avut titluri de campion, si cred ca si deiplomele D-lui Marian au fost expuse aici, eu cred ca inca mai sunt pe site, nu am verificat. Oricum, cred ca stiti, am creat o pegina a rasei, unde colectivul primeaza, nu eu. Realizarile lor apar acolo; rasa este a romanilor, adica a cetenilor romani, si a altora care pun suflet in acest demers, chiar daca sunt straini! Chiar si la TV mentionez ca nu e doar meritul meu, doar ca ei tot mereu taie ce le place lor si fac titluri pompoase de genul "un roman a creat...".
Din pacate, desi am poze, nu mai pot identifica poza cu primul campion al Romaniei din cauza ca nu stiu care competitie sa fie validata ca prima nationala, si asta si datorita dragutilor domni arbitri. Adica: a fost competitia Federatiei separat de cea a Uniunii, In unele s-au data titlu de campion dar nu s-au dat punctaje, in altele s-au dat punctasje dar nu au dat titlu, in altele s-au dat si punctaje si campioni, dar au fost 7 campioni simultan, adica, tineret, adult, mascul femela, colectie campionana etc. Alteori, am inregistrat patru animale, un animal a fost schimbat in ultima zi din cauza unor probleme de sanatate ale titlularului, a intrat altul, dar in catalog apare cel inregistrat. Nu stii cui sa-i dai titlul in realitate. Intr-o expozitie, din greseala celor care i-au cantarit, o femela a castigat titlul la masculi... :) ciudat, nu? Dar acesti arbitri (unii din ei) au pretentia sa nu le iesim din cuvant, ca ei sunt superabriti internationali, dar habar n-au cum stau lucrurile afara ! Nemtii mi-au spus ca la ei se arbitraza orice si se dau si punctaje in baza standardului si arbitrajului, dar se accepta rasa definitiv doar dupa ce rasa apare constant in mai multe expozitii nationale. S-au mirat ca la noi au tot amanat arbitrajul iar eu purtam ierpurii prin expozitii ca fraierul, prin toata tara !
Regret ca nu mai pot identifica primul campion national, iar europeni au fost 4 odata, asa ca nici acolo nu este mai simplu :)
Tt ceea ce conteaza este ca incepem sa fim tot mai multi, tot mai pasionati, tot mai priceputi, iar animalele arata tot mai bine. Nimic nu ma face mai fericit decat sa vad ca animalele care au pornit initial de la mine, arata mai bine decat speram, si ca colaboratorii mei ma inving la expozitii. Asta inseamna ca munca mea a dat roade si ca rasa nu mai depinde atat de mult de mine.
Sarbatori fericite !
Raportează
LiviuMacovei 20 octombrie 2014  
Toate cele bune!
Raportează
LiviuMacovei 20 octombrie 2014  
liviumacovei.sunphoto.ro/0_EXPOZITIE_NATIONALA
Voi lua parte cu o femela, varsta: 9 luni; greutate: peste 7,5kg s-ar putea peste 8kg, dezvoltata foarte bine cu o pigmentatie buna, hranita 100% BIO. Sper sa contribui cu o diploma de campion in sprijinul RASEI ROMANESTI Uriasul de Transilvania!
Raportează
bioflux 20 octombrie 2014  
Va felicit D-le Macovei; daca stiam ca pot conta pe colegii mei pentru nationale, ma concentram pe europene si imi luam grija asta de pe cap; dar mi-a fost frica ca nu va merge nimeni la nationale cu UT. Animalul este deosebit ! Sunt sigur ca ma bateti si pe mine! Eu sunt un genetucian bun dar ca crescator sunt mai slabut. Timpul nu-mi permite momentan sa fiu foarte bun crescator.
Raportează
bioflux 14 octombrie 2014  
Buna ziua, am zeci de mesaje de la pasionati crescatori de iepuri care vor sa achizitioneze Urias de Transilvania. Eu am strictul necesar pentru a produce tineret pentru Europenele Franta 2015. Deci nu pot vinde si nici nu voi reproduce pentru vanzare deoarece abia reusesc sa ii intretin pe cei 25 pe care ii detin in prezent. Nici acestia nu au confortul necesar unor animale de expozitie. Deci nu se pune problema sa vand, nici in prezent si nici in viitorul apropiat. Acum 3 ani, am dat din matca si am ramas descopoerit inainte de Europenele din Germania 2012. Nu as vrea sa repet greseala. Totusi, eu am vandut, oferit, schimbat animale multor crescatori. Ii rog pe acestia, care au de vanzare acum sau in viitorul apropiat, sa intervina aici cu mesaje si contact (tel. e-mail, facebook, sunphoto etc) pentru a putea lua legatura cu doritorii si viceversa. Pretul il negociati Dv unii cu altii, nu ma amestec. Astept feedback. Daca nu se rezolva problema voi fi nevoit sa blochez temporar pagina de facebook si de sunphoto. Telefonul si asa suna deja din 10 in 10 minute cu solicitari similare. Nu vac asta de important ce ma cred ci datorita faptului ca nu mai pot sa lucrez nimic. Toata ziua asta fac, raspund prietenilor pe facebook, pasionatilor pe sunphoto, mesajelor de e-mail, lamuriri la telefon cu aceeasi istorie pentru fiecare apel. Inclusiv Dosarul de omologare al rasei intarzie sa fie depus din cauza ca pierd foarte mult timp pe retelele de socializare. Imi cer scuze prietenilor si tuturor cunoscutilor online daca voi respunde rar sau voi ignora mesaje si postari. Rog crescatorii care au UT sa posteze aici si sa dialogheze direct. Multumesc pentru intelegere.
Raportează
bioflux 20 octombrie 2014  
bravo
Raportează
MarcelBalan 19 iunie 2014  
.

Uriașul de Transilvania, o rasă mediatizată în toată România, și chiar la nivel european odată cu participarea la Leipzig în ianuarie 2013.
Am urmărit dezvoltarea și diseminarea acestei rase la crescătorii de iepuri. Unii au fost entuziasmați, unii indeciși iar alții au privit-o cu suspiciune.
Am văzut exemplare de Uriaș de Transilvania în fotografii, dar și în realitate cu ocazia expozițiilor de la Galați, Leipzig și Cluj, din anii anteriori.
M-au impresionat exemplarele expuse la Campionatul european de la Leipzig, pe care le-am văzut pe viu - și care de altfel au fost apreciate de arbitri.
Aș vrea să exprim o părere personală despre această rasă.
Rasa se știe are stabilit un standard, iar demersurile care se fac sunt pentru omologarea ei.
Desigur este necesar să se lucreze în continuare pentru o omogenitate mai bună la anumite criterii ale standardului cum sunt greutatea, lungimea corpului, lungimea urechilor, pigmentația desenului.
Oricum crescătorii care dețin această rasă știu să lucreze și să aprecieze aceste aspecte fiindcă standardul a fost mediatizat.
Ceea ce vreau să subliniez este că fiecare națiune din Europa are rase autohtone, pe care le-a standardizat și pe care le-a mediatizat și le mediatizează cu diverse ocazii.
La cursurile de arbitri de iepuri ale Entente Europeenne se face referire la standardele raselor locale sau naționale și se fac comparații cu standardul european, unanim acceptat.
Fiecare națiune face referire la rasele naționale pe care le promovează, și le mediatizează sub diferite forme. Așa a fost și cu Uriașul german, descendent din cel belgian sau cu cel maghiar.
Ceea ce s-a făcut până acum cu această rasă Uriașul de Transilvania trebuie lăudat, dar e normal să fie și critici.
Este bine ca exemplarele de Uriaș de Transilvania care se încadrează în standardul rasei să fie expuse în expoziții, în concursuri și să aibă evaluarea arbitrilor români, care știu să aprecieze și vor aprecia.
Astfel rasa va căpăta notorietate, dacă exemplarele care participă la expoziții sunt încrijite corespunzător și corespund standardului rasei la nivelul superior.
În primul rând crescătorii care dețin Uriaș de Transilvania ar trebui să fie interesați de acest lucru, dar și cei care au creat-o.
Rasa trebuie să participe la expozițiile naționale pentru o bună vizibilitate în rândul crescătorilor dar și a celor care întocmesc statistici.
Se fac în continuare ajustări la standardele europene - s-au făcut modificări la plajele de greutăți și punctaje, precum și la lungimile urechilor. Deci un standard de rasă este îmbunătățit continuu sub îndrumarea celor responsabili care iau notă de evoluția și modificările apărute la fiecare dintre rasele de iepuri sau alte animale.
Standardele de rasă au o anumită permisivitate tocmai datorită marii variabilități și diversități a exemplarelor care o formează, lucru datorat creșterii în condiții de mediu și climatice diferite, în areale diferite, și chiar în țări diferite.

Fiecare națiune se mândrește cu ceea ce a creat - cred că ar trebui să ne mândrim cu această rasă creată în România și mai ales să susținem dezvoltarea și mediatizarea ei !
E „made in România” !
Raportează
bioflux 20 iunie 2014  
Multe multumiri, D-le Inginer Balan, pentru spiritul critic; atat pentru remarcile pozitive cat si pentru observatiile constructive !
valentin
Raportează
MarcelBalan 20 iunie 2014  
Dincolo de ceea ce am exprimat mai sus, mi-aș dori să văd la următoarea expoziție națională a Uniunii, cel puțin 30-40 de exemplare din rasa Uriaș de Transilvania expuse, adică cel puțin 10 colecții de 3-4 exemplare, de sexe diferite, fiindcă deja s-au împlinit circa 6 ani de când lucrați cu această rasă, și cred că rezultatele trebuie să fie vizibile și chiar să existe o concurență între participanții crescători de Uriaș de Transilvania.
Și afirm aceasta fiindcă am văzut că aveți un colectiv de crescători destul de numeros cu care colaborați, și cred că o asemenea participare ar face o figură frumoasă pentru reperele în timp ale dezvoltării acestei rase.

Ar trebui ca această rasă să fie prezentă la fiecare expoziție națională, și cu exemplare de calitate, adică să obțină punctaje și calificative de la bine, foarte bine, remarcabil, până la, și de ce nu, excepțional.
Mi-ar face plăcere să admir pe viu asemenea exponate, și cred că toată lumea dorește acest lucru.
Ar fi cazul să vă mobilizați anul acesta, fiindcă este timp suficient până în luna noiembrie. Participarea la o asemenea expoziție se pregătește din timp și minuțios.
În acest fel ați pregăti terenul pentru viitoarea expoziție europeană, din 2015, la Metz în Franța!
Raportează
cochingiroc 5 septembrie 2013  
Tineti-o cel putin tot asa. Bafta in continuare.
Raportează
BRADMARIUS 23 august 2013  
Mult succes in continuare!
Raportează
bioflux 23 august 2013  
MULTUMIM! VA DORIM SPOR IN ACTIVITATEA DV!
Raportează
bundu 23 aprilie 2013  
felicitari pentru crearea si raspandirea ecestei rase.Cred totusi ca mai este nevoie de popularizare
Raportează
bioflux 23 aprilie 2013  
niciodata nu este de ajuns; chiar si dupa omologare, doar o perpetua ameliorare si prezentare la europene o poate tine in top, altfel se poate intampla ca si cu multele rase degenerate sau stinse.
Raportează
cris1981 22 aprilie 2013  
Tot ce se vede sunt convins ca le meritati din plin !
Mult succes mai departe , dumneavoastra si colectivului dumneavoastra !!!
Raportează
adrianborcea 22 aprilie 2013  
Jos pălăria,maestre!Felicitări!
Raportează
bioflux 22 aprilie 2013  
Aceasta sectiune nu prezinta realizarile lui Petrescu-Mag I.V. ci realizarile colectivului de omologare. Deci, cei care aduc medalii, premii, cupe sau diplome prin prezentarea acestei rase, puteti sa le trimiteti pentru centralizare pe acest site. Lumea trebuie sa vada ca rasa a fost expusa in expozitii si prezentata in toata lumea. Nu este tinuta ascunsa si nici nu avem motive.
Stima,
valentin
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.