bioflux
95 poze   24855 vizite

6 Contact Bioflux

Ioan Valentin Petrescu-Mag
Biolog, Doctor in Zootehnie
tel: 0744470794
e-mail: zoobiomag2004@yahoo.com
sau
scientific.bioflux@gmail.com

Adresa postala:
Cluj-Napoca 400488,
Str. Ceahlau nr 54.
Judetul Cluj, Romania.Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 180
Sunt afișate ultimele comentarii. Vezi toate
iepurirasapura 25 decembrie 2015  
SARBATORI FERICITE ;**LA MULTI ANI **INTREGULUI COLECTIV ***
Raportează
bioflux 23 februarie 2015  
narcisbogdan scrie:
Buna seara . am văzut ca aveți iepurasi superbi si as vrea sa achiziționez si eu o pereche dar nu am bani . va rog frumos imi puteti dona o pereche de iepurasi ? Vreau sa cresc si eu iepurasi se rasa dar nu am bani sa ii cumpăr ! Ma puteti ajuta??

Raspuns:
Nu ati obosit. Cu asta va ocupati cel putin de 3-4 luni. Am mai avut o discutie noi doi. Daca imi amintesc bine v-am si sfatuit cum sa faceti ca sa aveti iepuri de rasa. Dar nu ponturi vreti Dv, ci iepuri gratuiti si de la cat mai multi fraieri. Nu cred ca nu v-a dat nimeni de cand tot scrieti mesaje din astea. Macar mai schimbati contul ca deja va cunoaste toata lumea. Pretul de achizitie il inteleg (il vad), dar cu cat ii vindeti? Va rog sa nu mai imi scrieti ! De asta suntem o tara de cersetori, ca exista destui fraieri care sa-i duca in spate pe cei ca Dv !
Raportează
bioflux 9 februarie 2015  
Urias Transilvania de vanzare puteti gasi la : Toth Sandor Tibor, 27 capete, 2 masculi adulti, 4 femele adulte, 21 tineret, Oradea, jud.Bihor, Asociatia Tinretului Bihor, tibi25.sunphoto.ro tel.0754437427 tibi25.sunphoto.ro www.facebook.com/tibi.toth.315?fref=ts
Raportează
bioflux 4 februarie 2015  
Avem unii oameni care spun ca nu a depins de ei ajutarea sau nedreptatirea crescatorilor de UT, iar altii si-au schimbat radical atitudinea. Nici in ceasul a 12-lea nu e tarziu sa devii om bun. Retrag atacurile lansate asupra Domnului Presedinte Catea de la Fantezia Suceava (iepurii vor fi tatuati si certificati) si asupra arbitrului Branzei Daniel, care spune ca nu a depins de el si ca pe viitor va incerca mai mult. Multumim si scuze daca atacul a fost foarte taios !

Stima,
Petrescu-Mag Ioan Valentin
Raportează
bioflux 2 februarie 2015  
In sfarsit re-depunem dosarul de omologare al rasei URIAS TRANSILVANIA la ANARZ si cu ocazia asta re-inventariem crescatorii si numarul de animale la nivel national.
Daca aveti urias Transilvania, va rog sa ne comunicati cat se poate de repede numarul de animale pe care le detineti, cate femele, cati masculi, tineret, eventual o varsta aproximativa, Asociatia in care sunteti inscris cu numele corect (daca este cazul), localitatea in care Dv locuiti si judetul.
Daca nu mai detineti aceasta rasa, pentru a ramane in colectivul de omologare, trebuie sa imi spuneti numele unei persoane careia i-ati vandut urias de Transilvania si contactul acesteia.

Cu multumiri anticipate,
Petrescu-Mag Ioan Valentin
Raportează
MariusBun 15 ianuarie 2015  
Si la Arad am intampinat probleme cu tatuarea dar am reusit,vom reusi si cu arbitrajul pana la urma,suntem prea multi ca sa ne ignore.
Raportează
bioflux 16 ianuarie 2015  
va felicit si va multumesc pentru rabdare si tenacitate !
Raportează
bioflux 15 ianuarie 2015  
CRESCATORI DE URIAS TRANSILVANIA,
Feriti-va de urmatorii arbitri si expozitiile lor:
Tigu Cristian, Petruta Sorin, Papp Ernest, Grun Ernestin, Branzei Daniel, Petricica Teodor Csaba. De asemenea, evitati expozitiile organizate de NAKO Sannicolau Mare, dar si Caransebes. Din zona respectiva, oameni de bine au fost: Vasile Liviu, crescator si arbitru, si Boghis Stefan, arbitru si crescator. Jos palaria pentru ei ! Din pacate, nu au putut face nimic intr-o mare de ticalosi.
Raportează
bioflux 15 ianuarie 2015  
Unele asociatii de profil cunicul vor sa schimbe sau au schimbat deja regulamentul. Conform schimbarii, nicio rasa nu poate fi arbitrata daca nu apare in traducerea d-lui Papp din standardul european din 2010. Dar ca sa poti intra cu o rasa in cartea aia trebuie sa definitivezi o standardizare, iar standardizarea o poti face doar daca apari in carte, dar in carte nu apari daca nu ai definitivat standardizarea... in concluzie, nu poate sa mai apara nicio alta rasa in Romania, iar daca apare, crescatorii pot sa si-o tina acasa.
UT este standardizat provizoriu national si european. Rasa va aparea si incartea aia, dar nu am cum s-o bag in editia din 2010 a d-lui Papp. Nu stiu ce ii deranjeaza atat de mult... Probabil ca ii deranjeaza cererea extrem de mare a acestei rase. Vorba domnului Valentin Cioca, s-a creat in ultimii ani o isterie nationala. Toata lumea vrea sa cumpere urias de Transilvania. Cei care n-au, vor sa cumpere, cei care au, vor sa mai cumpere. Aceasta cerere in crestere afecteaza orgoliul celor care importa reproducatori din rasele straine. Eu zic sa nu-si faca probleme, ca nu le strica nimeni "business-ul", cine vrea rase straine tot o sa cumpere de la ei.
Raportează
MariusBun 14 ianuarie 2015  
Felicitari,sunt vesti foarte bune.Va multumim!
Raportează
bioflux 15 ianuarie 2015  
URIASUL DE TRANSILVANIA ESTE PRIMA RASA ROMANEASCA DE IEPURI standardizata European (cel putin provizoriu) si este in curs de omologare. Prima in istorie. Alte popoare au multe rase standardizate si/sau omologate. Noi nu avem, asta ar fi prima. Dar romanii cu putere din Uniunea Generala a Crescatorilor si din Ferderatia Crescatorilor (si unii si altii) isi dau concursul sa opreasca chiar si acest proiect, singurul de altfel daca excludem proiectul Iepurele de Cluj (care este tot al nostru, cu aceleasi probleme de comunicare cu presedintii de asociatii).
Rasa urias de Transilvania a intampinat dificultati majore inca de la inceput: nu au vrut sa o arbitreze, nu au vrut sa dea titlu de campion castigatorului, nu au vrut sa inregistreze cu numere de ordine animalele in asociatii etc (ceea ce este impotriva statutului/regulamentului Uniunii si respectiv Federatiei, deoarece pana si hibrizii F1 se inregistreaza cu numere de ordine, pentru evidente si statistici !!!) (iar cand zic de “Gica Contra” nu ma refer la asociatiile clujene ci la cele din restul tarii, mai ales Suceava, unde presedinte este D-l Catea).
A fost necesar sa ne certam cu arbitrii si presedintii la fiecare expozitie nationala, pana cand, odata, dusi la Europene, ne-am intors cu punctaje si titlu de campion din Germania, de la Leipzig. Nemtii au vrut sa o recunoasca si sa o valideze, spre rusinea romanilor, care nu au vrut sa-si resunoasca un produs romanesc in propria tara, unde nimeni nu i-ar fi oprit. Bineinteles ca domnii din Uniune au spus ca trebuie sa fac cinste, ca doar ei mi-au pus pile ca sa mi-i arbitreze. Adica, ani de zile nu au vrut sa-i recunoasca in tara, iar in Germania, dintr-o data mi-au pus pile la Entente Europeene ca sa mi se recunoasca ceva ce “de fapt nu merit” iar recunoasterea Europeana le-o datorez tot lor. Nu-mi venea a cred cat tupeu si nesimtire au !!!
Odata intorsi din Germania campioni, mi-am inchipuit ca totul s-a terminat, ca le-am inchis gura si ca de acum toti iepurii crescatorilor din tara vor fi inregistrati, tatuati si arbitrati in expozitii. M-am inselat amarnic ! In ultimii doi ani mi s-au plans majoritatea crescatorilor ca problemele persista, ca presedintii de cluburi nu vor sa emita certificate de origine pentru rasa urias Transilvania, singura rasa romaneasca cu sanse reale sa devina rasa de esalon principal european. Nu vor sa aloce numere iepurilor (sunt scumpe numerele :) ), nu vor sa arbitreze aceasta rasa, desi este impotriva regulamentului !!! Este o rea vointa de nedescris !
Sambata si duminica rasa urias de Transilvania a fost recunoscuta, validata si arbitrata in Ungaria, colegii s-au intors cu o cupa pentru uriasul de Transilvania campion la expozitia maghiara !! Inca o data se confirma ca toate valorile noastre romanesti trebuie sa ni le aprecieze mai intai strainii (ungurii, germanii, belgienii etc), pentru ca apoi sa ne batem cu caramida in piept ca mari romani suntem si sa ne laudam cu ceva ce initial am aruncat la gunoi !! Sa le fie rusine.
Domnul C. Topciov, un bulgar care traieste in Romania, este mai mare roman decat noi. Creste cu drag aceasta rasa, a umblat luni intregi ca sa achizitioneze urias de Transilvania, iar cand a participat la primele doua expozitii din Romania, nemernicii, nu au vrut sa ii arbitreze. Bine ca l-au aceeptat in expozitie si l-au taxat corespunzator pentru custi si participare. La asta suntem buni, la taxat. Daca a vazut cum stau treburile, Domnul Topciov C., s-a deplasat la o expozitie din Ungaria, unde, desigur, rasa a fost arbitrata cu toate drepturile ce ii revin (a gasit acolo expuse animale din rasa urias Transilvania). Ungurii au putut sa recunoasca o rasa romaneasca, noi nu putem; mai bine sa moara capra vecinului !
Asa am facut noi, romanii, si in sport, si cu medicii valorosi, si cu cercetatorii valorosi, toti au plecat afara sa se afirme, ca aici nu au putut, ca li s-a dat in cap! Probabil ca asa trebuie sa facem si cu iepurele urias de Transilvania, sa il inregistram, omologam si sa finalizam standardizarea europeana intr-o tara straina, ca aici nu avem loc de domnii presedinti, importanti analfabeti.
Ca o analogie, mi-am castigat dreptul de a conduce doctoratul in Belgia dar si in Romania prin ordin de ministru, dar, spune directorul scolii doctorale USAMV Cluj, domnul Cosma V, nu indeplinesc "criteriile de excelenta" necesare pentru o scoala atat de performanta precum cea pe care domnia sa o coordoneaza. Ca o concluzie, Universitatea din Liege, unde eu conduc doctoratul, cat si Universitatea din Oradea, unde, de asemenea, sunt afiliat ca si conducator doctorat sunt apa de ploaie fata de valoarea scolii doctorale a USAMV Cluj. Ce sa-ti spun... Vad la autoevaluarile de sfarsit de an care sunt diferentele :) Anul acesta va trebui ca rectorul sa-mi semneze diploma de Lector al anului 2014, si am sa-l intreb atunci cum sta universitatea cu "excelenta" la capitolul de rezultate concrete.
Revenind la iepurii nostri, in statutul/regulamentul de functionare al uniunii sau asociatiilor scrie clar ca toate animalele primesc nr de ordine pt identificare, tot acolo scrie ca scopul lor este promovarea si sustinerea raselor si varietatilor locale, rare.
Cum le sustin ei? ... asa le sustin ei? Prin interzicerea tatuarii si certificarii? Prin boicotul arbitrarii? prin neemiterea titlului de campion in ciuda abundentei rasei la competitiile nationale? Asa le incurajeaza ei ?
Am incercat sa comunicam cu ei si verbal si in scris. Dar daca vorbesti frumos cu ei nici nu inteleg de spui; doar cu parul inteleg; ei asa comunica la sedinte, cu parul !
Colegul meu, ing. dr. Botha Miklos le-a scris frumos, cu citate din parintele ameliorarii... pentru cine? Pentru prietenii de la Prodvinalco? Astia te inteleg numa cand ii iei de guler si ii scuturi de le zboara penele... sa ramana gat golas de Transilvania. "Stimabilii" se lauda cu rasa de pasari Gat-Golas de Transilvania si cu porcul Mangalita, ambele create in Ardeal de catre austroungari, iar azi sunt considerate rase maghiare si austriece. Degeaba se bat romanii cu caramida in “pept”, ca nu e rasa lor. Ei nu-s in stare sa apere nici macar ceea ce aduc altii de-a gata. Ei sunt in stare sa sugrume tot. Am meritat sa ne conduca altii timp de secole ca suntem niste tradatori si marlani invidiosi. Distrugem tot ce avem.
Au mai fost inca vreo 3-4 incercari de a se crea prima rasa romaneasca de iepure dar au nenorocit tot, nu au avut nicio sustinere din partea cuiva. Mai bine le-au taiat aripile.
M-am dus in Belgia si toata lumea m-a felicitat pentru rasa urias de Transilvania, iar ziarul/revista de popularizare stiintifica, cel mai important din Walonia pe cunicultura si pasari a scris o pagina despre rasa noastra !!! Multumesc tuturor crescatorilor care ma sustin ! Impreuna reusim :)

INFORMARE, DECIZII, SFATURI, NOUTATI ETC.
Dragi colaboratori, crescatori de urias Transilvania,
va sfatuiesc ca in anii urmatori sa boicotati expozitia de la Gataia si alte expozitii arbitrate de stimabilul domn Papp. De ce? Nu vi-i arbitreaza decat cu calificative si nu se da titlu de campion pentru rasa Urias de Transilvania (regulament re-ajustat de organizatori ca un mijloc de descurajare a cresterii acestei rase). Mentionez ca d-l Papp a fost prezent la europenele de la Leipzig, el stia ca numai in Romania se intampla ca rasa sa nu fie arbitata (ungurii, nemtii etc au arbitrat-o intotdeauna) si cuvantul lui ar fi fost ascultat de organizatori. Dar acest arbitru este de o vanitate de nedescris. Cuvantul nu este "indiferenta" ci "rea vointa" in cardasie. Propun, si sper ca sunteti de acord, ca d-l Papp sa fie exclus din colectivul nostru de omologare. Adica, nu poti sa-l declari partas la maretul nostru tel cand el lupta pentru descurajarea cresterii acestei rase ! Va mai sfatuiesc ca, inainte de a participa la orice expozitie din tara noastra, sa intrebati in scris ce prevede regulamentul expozitiei lor, adica: rasa urias Transilvania va fi (sau nu) arbitrata cu punctaje si titlul de campion? Deoarece toti va invita, va taxeaza, iar apoi doar unii vor sa va recunoasca valoarea iepurilor. Este bine de stiut din capul locului. Daca nu vor sa o arbitreze, sa va spuna, iar atunci nu participati. Daca isi permit, atunci sa aiba cu 10-20 animale mai putine decat anii trecuti. Asta este valabil pana la sfarsitul anului 2015 cand trei tari vor participa la Campionatele Europene cu Urias de Transilvania, iar atunci domnul Papp va trebui sa isi traduca noul standard european in care va gasi si uriasul de Transilvania. Atunci toata truda lor de a sabota prima rasa va fi in zadar.

P.S.
Felicit Asociatiile de Crescatori de la Cluj, Armenopolis Gherla si Asociatia de la Satu Mare pentru patriotismul lor ! il felicit pe domnul ing. Balan de la Galati pentru efortul de a inmatricula UT in genealogia Club Iepuri Galati ! Este vorba despre expozitii si asociatii care au arbitrat uriasul de Transilvania. Ii rog pe toti cei care au avut experiente pozitive cu asociatii de crescatori sa scrie/posteze online peste tot despre asta. Este bine ca lumea sa cunoasca si numele celor care sunt patrioti si omenosi... ca sunt putini.
Multumesc tuturor crescatorilor din colectivul de omologare pentru sustinerea si rabdarea lor !

Scuze D-le Cipi Topciov ca va contrazic in ceea ce priveste participarea la expozitiile unde isi bat joc de Dv. Nu accept asa ceva, este de neconceput! Adica, va taxeaza, cresteti o rasa romaneasca, o promovati, este singura deocamdata (mai este si cel de Cluj, in situatie similara), iar ei nu doar ca nu va sustin, isi bat joc de Dv. Si nu meritati asta. Scopul acestor asociatii este, printre atele, sa promoveze rasele locale, soiurile si varietatile rare, pe cale de disparitie. Obligatia lor morala ar fi ca ei sa le standardizeze si sa le promoveze. Ei, nu noi!!!! ei au obligatia asta! Iar ei ce fac? Nu doar ca nu accepta sa o standardizeze, ci rescriu regulamente ca sa descurajeze crescatorii in a creste aceasta rasa. Este Culmea tradarii!! Unde esti Tepes ?
Raportează
bioflux 13 ianuarie 2015  
ROG PE CEI DIN COLECTIVUL DE OMOLOGARE, CARE NU AU FOST CONTACTATI DE MINE IN ULTIMELE 6 LUNI SI NICI NU AU DATE DE CONTACT (TEL, SAU E-MAIL SAU FACEBOOK SAU PAGINA SUNPHOTO MENTIONATE IN LISTA DE MAI SUS), SA IMI SCRIE DE URGENTA. INAINTE DE A INCEPE EDITAREA DOSARULUI DE OMOLOGARE, DORESC SA MA ASIGUR CA TOATA LUMEA DIN LISTA A FACUT CEVA PT ACEASTA RASA (FIE CA AU SCRIS SI VEHICULAT HARTII, CA AU AJUTAT LA DISPERSIA RASEI, CA AU STUDIAT RASA, CA O CRESC SAU CA AU PARTICIPAT LA EXPOZITII CU URIASUL DE TRANSILVANIA). CINE NE A FACUT NIMIC PENTRU ACEASTA RASA, IN LIPSA CONFORMARII, VA FI STERS DIN LISTA. MAI AVEM O SAPTAMANA LA DISPOZITIE SA REACTUALIZAM LISTA, OAMENII SI EFECTIVUL DE ANIMALE (DACA ANIMALELE SUNT INREGISTRATE IN EVIDENTA VREUNEI ASOCIATII ETC). AVEM NEVOIE DE TOATE DATELE !! VA MULTUMESC PENTRU INTELEGERE SI VA MULTUMESC PENTRU COOPERARE ! SA FIE INTR-UN CEAS BUN !
Raportează
adrianborcea 12 ianuarie 2015  
salutare si la multi ani!
Raportează
bioflux 13 ianuarie 2015  
multumim !
va dau o veste buna: amn terminat cu urgentele si prima prioritate este dosarul de omologare. Ne apucam de el :)
si inca o veste buna: Ungaria a validat Uriasul de Transilvania in Expozitia Cunicula de Sambata si Duminica. Ungaria va sustine la EE proiectul de standardizare definitiva a Uriasului de Transilvania ca rasa de prim esalon in Standardul European al Raselor.
multumim pt sustinere
Raportează
adrianborcea 13 ianuarie 2015  
Ba nu!NOI MULŢUMIM!
Raportează
sorinflorea 20 noiembrie 2014  
Am gasit pe pagina UGCPPAMR toate informatiile.
Raportează
bioflux 20 noiembrie 2014  
ok. stima
Raportează
sorinflorea 20 noiembrie 2014  
OK. Am sa ma interesez. Multumesc!
Raportează
sorinflorea 20 noiembrie 2014  
Expozitii, pardon.
Raportează
sorinflorea 20 noiembrie 2014  
Multumesc. As fi incercat la Nationale da m-am trezit tarziu si recunosc mi-e cam frica n-am deloc experienta la aepozitii.
Raportează
sorinflorea 20 noiembrie 2014  
Am inteles ca in ianuarie v-a fi o expozitie la Cluj. Stiti ceva? Putem participa si in ce conditii?
Raportează
bioflux 20 noiembrie 2014  
daca este locala, si nu sunteti membru, exista sansa sa nu va primeasca. Desi, mai nou, sunt invitati si nemembrii.
nu stiu, doar vaida flaviu stie,
iar daca este organizata de Albatros, atunci tot vaida este cel care afla despre eveniment primul.
Nu-i stres la expozitii, nici macar pt animale :)
Raportează
bioflux 20 noiembrie 2014  
Nu stiu, dar nu sunt un crescator bine informat. Nu prea merg la sedinte. Incercati sa intrebati pe Flaviu vaida 0742181697
Raportează
sorinflorea 29 octombrie 2014  
Toate cele bune, d-le Valentin .Poate organizarea unei expozitii, la Cluj desigur, numai cu UT ne-ar putea dezvalui calitatea exeplarelor pe care le detinem si de ce nu ati putea pune in aplicare un plan pentru realizarea unor linii care sa se incadreze perfect in standardul rasei. Cred ca multi din zona noastra detin exemplare deosebite,care pot imbunatatii nivelul calitativ al rasei, privind greutatea, pigmentatia, dimensiunea, forma si altele de care nu mai stiu si pot fi importante.
Cu stima Sorin Florea.
Raportează
bioflux 30 octombrie 2014  
Desigur ca vom face un astfel de eveniment, insa doar atunci cand crescatorii vor demonstra ca custile la Nationale sunt arhipline cu UT. Pe vremea cand eu voiam sa demonstreez asta, duceam cca 20-40 exemplare la nationale, vezi cluj, galati etc. Problema este ca din dorinta de a duce multe animale, am stricat imaginea buna a rasei. Nu poti avea 40 de animale deosebit de frumoasse si foarte unoforme tu, de unulsingur. Asa cum spuneti dv, cu mai multi crescatori, ar fi realizabil. Adica fiecare din noi sa ducem 4-8 animale, sau chiar si 2, de ce nu, dar care sa fie deosebite. Stiti cum ziceau latinii, sa nu vorbesti "multa" ci "multum". Asa si aici, nu o sumedenie, 100 dar buni. ca daca ducem tot ce avem nu va lasa o impresie deosebita. Nici crescatorii de urias gri nu ar lasa o impresie deosebita daca ar participa cu tot ce au pe acasa :) duc doar 2-3 care iti iau ochii. Problema este ca desi numeric nu stam rau pe plan national, prea putini se implica in participarea la expozitii, deoarece nu isi inscriu animalele in registrele genealogice ale asociatilor. Odata depasit acest hop, putem visa la o expozitie exclusiv UT, desi, se poate organiza ca subsectiune a unei Nationale, fara probleme, ca sa nu starnim invidia crescatorilor de alte rase. Nu de teama, ci de buna vecinatate si cooperare ma refer.
Raportează
bioflux 20 octombrie 2014  
uriasi de transilvania beton:
liviumacovei.sunphoto.ro/
Raportează
bioflux 14 octombrie 2014  
Buna ziua, am zeci de mesaje de la pasionati crescatori de iepuri care vor sa achizitioneze Urias de Transilvania. Eu am strictul necesar pentru a produce tineret pentru Europenele Franta 2015. Deci nu pot vinde si nici nu voi reproduce pentru vanzare deoarece abia reusesc sa ii intretin pe cei 25 pe care ii detin in prezent. Nici acestia nu au confortul necesar unor animale de expozitie. Deci nu se pune problema sa vand, nici in prezent si nici in viitorul apropiat. Acum 3 ani, am dat din matca si am ramas descopoerit inainte de Europenele din Germania 2012. Nu as vrea sa repet greseala. Totusi, eu am vandut, oferit, schimbat animale multor crescatori. Ii rog pe acestia, care au de vanzare acum sau in viitorul apropiat, sa intervina aici cu mesaje si contact (tel. e-mail, facebook, sunphoto etc) pentru a putea lua legatura cu doritorii si viceversa. Pretul il negociati Dv unii cu altii, nu ma amestec. Astept feedback. Daca nu se rezolva problema voi fi nevoit sa blochez temporar pagina de facebook si de sunphoto. Telefonul si asa suna deja din 10 in 10 minute cu solicitari similare. Nu vac asta de important ce ma cred ci datorita faptului ca nu mai pot sa lucrez nimic. Toata ziua asta fac, raspund prietenilor pe facebook, pasionatilor pe sunphoto, mesajelor de e-mail, lamuriri la telefon cu aceeasi istorie pentru fiecare apel. Inclusiv Dosarul de omologare al rasei intarzie sa fie depus din cauza ca pierd foarte mult timp pe retelele de socializare. Imi cer scuze prietenilor si tuturor cunoscutilor online daca voi respunde rar sau voi ignora mesaje si postari. Rog crescatorii care au UT sa posteze aici si sa dialogheze direct. Multumesc pentru intelegere.
Raportează
iepurirasapura 20 noiembrie 2014  
SA TRAITI ;Daca aveti prea multe solicitari; de luna viitoare o sa am din nou serie de pui si pot onora comenzi ;mai ales dupa reclama care am facut-o la Indagra ;Multumesc mult .
Raportează
bioflux 21 noiembrie 2014  
Bravo. Puteti oricand sa postati aici anunturi, cand aveti de vanzare. Succes !
Raportează
arhivarul 18 octombrie 2014  
Buna ziua,
In 2 saptamani voi avea 18 iepurasi de vanzare din 2 cuiburi diferute . Momentan am numai masculi.
Telefonul meu este pe pagina de contact arhivarulsunphoto.ro (o745691949)
Cu placere oricand puteti sa ma contactati si pe email legatoriebn@gmail.com.
Va doresc multa sanatate d-voastra si urechiatilor d-voastra.
Raportează
bioflux 18 octombrie 2014  
puteti conta pe aceasta sursa
Raportează
adrianborcea 6 august 2014  
Salutare,salutare!
Raportează
bioflux 6 august 2014  
MA BUCUR SA VA AUD. CE VA MAI FAC PRIETENII URECHEATI?
Raportează
adrianborcea 8 august 2014  
salut,sosoii sunt bine,am reusit sa mai scot cativa pe havana-roscat,dar a aparut o alta mare "problema".a iesit o fetita himalaia,colorata bine pe un albastru foarte curat,gen vienez asa.acum sa vad cand ii voi gasi sau obtine macar pereche.traiti!!
Raportează
bioflux 9 august 2014  
intrebati-l pe ciucas octavian freeman, sau pe moise salejan, cred ca ei au UT pe albastru !
Musai, faceti o serie si o impartiti pe din doua sau dupa contributia fiecaruia, va intelegeti Dv ! Sau o serie pt fiecare, si isi creste puii fiecare. etc
Raportează
sorinflorea 29 mai 2014  
D-le Valentin cresc UT de aproape un an, m-am indragostit de aceasta rasa (omologata bau nu),Copii care-mi vad iepurasii se opresc la custili UT si se minuneaza nu la ceilalti, cu toate ca pt mine toti sunt frumosi. Ce mai? sunt frumosi prolifici, rezistenti, randament bun la taiere si sun ai nostrii.
In prezent am trei masculi si sase femele adulte care mi-au adud anul acesta peste 100de pui. Am pastrat exemplarele care am considerat ca se apropie de standard. M-am inscris intr-o asociatie sa pot sa-i tatuez si sa-i certific. Am luat legatura cu "freeman" si "adrianborcea" sa schimbam exemplare sa improspatam "gena".
Vreau sa stiti ca va sustin in tot ce intreprindeti legat de UT, apreciez efortul pe care il faceti, aveti tot sprijinul meu, daca credeti ca pot ajuta cu ceva o fac cu tot dragul.
Legat de comentariul de mai jos, cum poate sa sune: " Rasa de iepuri Ungureasca(sau nemteasca)numita URIASUL DE TRANSILVANIA". Am cumparat iepurele asta prima data numai datorita numelui si ca esta ROMANESC!
Raportează
bioflux 29 mai 2014  
va multumesc mult pentru sprijin.
vreau sa va linistesc si sa va spun ca patriotismul mi-e mai mare decat orgoliul personal si ca doar la nervi am amenintat ca duc rasa in Belgia sau Ungaria. Eu vreau totusi sa o finalizam aici treaba! Nu ca nu am putea-o termina in Belgia (Conduc doctoratul la Liege si am relatii bune acolo), dar ar ramane un gust amar sa uit de unde am plecat si sa ma dau mare belgian, hulind tara mea in strainatate.
Raportează
bioflux 29 mai 2014  
Bravo pentru ceea ce faceti !
Am sa va sun curand pentru luare in evidenta a efectivelor pt ultimul dosar. Stima
I. Valentin Petrescu-Mag
Raportează
arhivarul 25 aprilie 2014  
D-nul Valentin va multumesc mult pentru incredere si pentru ca m-ati recomandat si altor crescatori .Pe cei care pot ii servesc cu placere dar nici eu nu am foarte multi Urias de Transilvania ,Avand in vedere ca femelele mele fata aproximativ 5-6 pui odata si acesti pui cei mai multi - care corespund ii cresc pentru inmultirea rasei( nu pentu productia de carne )ii intarc de la femele mai tarziu nu ii iau la 4 saptamani si apoi fiecare femela face o scurta pauza pana la urmatoarea monta puii nu ies ca si pe banda rulanta .Cred ca este mai bine sa tinem la calitate decit la cantitate -numai asa putem sa avem exemplare viguroase si valoroase .
In limita posibilitatilor toti cei care isi doresc U.T. vor reusi sa i-si achizitioneze.
Vreau sa va spun ca una din femele care a fatat in iarna din 6 pui cat a fatat i-a ramasoar unul din cauza frigului acest pui care este o femela la doua luni era ca si un bibelou dezvoltat si pufos - de pus in rama.Astept sa vad evolutia in continuare.
Va doresc mult succes in continuare .
Raportează
bioflux 25 aprilie 2014  
Asa este. Oricum, sunt animale pe care Dv nu le-ati pastra dar care ar putea face si pui buni si ar fi o sansa de inceput pentru cei care nu gasesc nicaieri. Prin selectie riguroasa se pot obtine (din animale de 5 kg semicolorate) animale de 6 kg perfect colorate, iar de acolo depinde doar de ei cat sunt de destoinici. Cat putem ii sfatuim si noi !
Dupa ce se obtin animale bune, cele initiale se pot sacrifica sau vinde altor incepatori etc.

Va multumesc si succes in tot ceea ce intreprindeti!
Raportează
arhivarul 25 aprilie 2014  
Va multumesc foarte mult pentru promptitudinea , si amabilitatea de care dati dovada de fiecare data.Eu chiar pot sa recomand sincer aceasta rasa si incerc si eu atat cat pot sa il ajut pe oricine doreste sa isi achizitioneze prima pereche de urias de transilvania .
Multa sanatate d-voastra si cititorilor.
Raportează
iepurirasapura 20 aprilie 2014  
CU OCAZIA SF SARBATORI PASCALE VA URAM SA AVETI ;MULTA SANATATE ;SI UN* * PASTE FERICIT ;ALATURI DE CEI DRAGI * *
*CU RESPECT, NELU BRATILA, PH;
Raportează
bioflux 21 aprilie 2014  
Multumim de urari ! Hristos a inviat ! Sanatate, prosperitate, pace !
valentin
Raportează
arhivarul 25 februarie 2014  
Buna ziua,
Am citit discutiile de mai jos si as avea ceva Urias de Transilvania de vanzare la 4 si 5 luni daca nu pute-ti sa-i serviti d-voastra.Telefon 0745691949 .
Va doresc o zi buna.
Raportează
bioflux 25 februarie 2014  
sigur ii va revendica cineva !
garantat !
Raportează
marian28 11 februarie 2014  
BUNA SEARA AVETI PUI DE UT PANA IN 2LUNI SI LA E PRET
Raportează
adrianborcea 20 februarie 2014  
Salutare,dacă mai sunteţi interesati de achiziţionarea de Berbec sau Uriaş de Transilvania am disponibili la ambele rase pui din câte 2 linii diferite,poze de azi la albumul de vânzare rezervări.VĂ MULŢUMESC,ADRIAN.
Raportează
bioflux 12 februarie 2014  
eu nu am, dar sper sa vada cineva mesajul si sa va contacteze.
Cei care aveti de vandut, la fel, va rog sa puneti anunt ca ma suna cate 3 persoane in fiecare zi pt UT si am obosit sa le spun ca nu am.
multumesc !
Raportează
adrianborcea 16 februarie 2014  
Eu o să am dar sunt promisi,probabil în primăvară o să fie liberi mai mulţi.Salutare domnul VALI!SĂNĂTATE!
Raportează
CGIGI 7 ianuarie 2014  
SANATATE, BUCURII ALATURI DE CEI DRAGI SI SUCCES!LA MULTI ANI!
Raportează
bioflux 8 ianuarie 2014  
multumesc, la multi ani cu ocazia noului an !
stima
Raportează
iepurirasapura 31 decembrie 2013  
**LA MULTI ANI**SARBATORI FERICITE **SI ANUL 2014 SA VA ADUCA NUMAI BUCURII SI BELSUG .CU STIMA =NELU =PH;
Raportează
bioflux 2 ianuarie 2014  
La multi ani !!! sanatate, belsug, spor, viata lunga !
vali
Raportează
arcalean 29 decembrie 2013  
LA MULTI ANI,MULTA SANATATE SI FERICIRE LA TOATA FAMILIA.
Raportează
bioflux 29 decembrie 2013  
asemenea va dorim, D-le Arcalean !
Succes si La Multi Ani
Raportează
adrianborcea 21 decembrie 2013  
Salutare tuturor!SĂRBĂTORI FERICITE ŞI MULTĂ SĂNĂTATE!Nenea VALI să trăieşti că ne TREBUIESTI!La mulţi ani!
Raportează
bioflux 22 decembrie 2013  
Sarbatori Fericite va doresc !
Spor in toate, tihna, sanatate, bucurii !
vali
Raportează
MarcelBalan 13 decembrie 2013  
La București a fost a fost o ambianță plăcută, cel puțin pentru membrii clubului nostru, dacă doriți să vizionați un video, am urcat pe YouTube filmul cu Expofauna realizat de noi.
Noi am participat cu sportivitate la competiție, fiindcă avem crescători valoroși, care au meritat să fie recompensați.
Acesta este linkul www.youtube.com/watch?v=e8h29MkjyXA
Direct click pe link.
Raportează
sorinflorea 6 decembrie 2013  
Va salut.D-le Valentin cine este abilitat sa elibereze aceste certificate de origine, cand, cine, care sunt calitatile unui exemplar,de UT,sa fie tatuat.Daca intreb tampenii nu mi-o luati in nume de rau, mi-as dorii ca iepurii mei sa fie de top, sa am si alte satisfactii in afara celor ce tin de bucatarie.
Raportează
bioflux 7 decembrie 2013  
asociatiile de profil din tara, afiliate la Uniune, sau , in ultima instanta, macar la Federatie. Ei pot inregistra animalele si va faceti certificate de origine in baza parintilor inregistrati. Daca parintii nu sunt inregistrati, doar fii, nepotii etc vor avea pedigree complet. succes
vali
Raportează
iepurirasapura 5 decembrie 2013  
SA TRAITI D-NL VALENTIN ;SARBATORI FERICITE ;
AM SI EU O INTRBARE ? CARE AR FI PRETUL REAL LA CARE SE POATE
VINDE O PERECHE DE PUI DE ; UR DE TRANSILVANIA ;DE APROAPE 3 LUNI TATUATI ,VACCINATI SI CU CERTIFICAT DE ORIGINE;
AM 4 FEMELE SI 2 MASCULI [Lini diferite ] MULTUMESC MULT ;
Raportează
bioflux 6 decembrie 2013  
De la 50 lei bucata la 120 lei bucata.
Depinde daca sunt bine pigmentati si daca fac 5-6 kg la varsta adulta. Asta este greutatea ideala pt productia de carne. Pretul poate creste si mai mult daca sar de 6, cu toate ca peste 8-9 nu mai sunt atat de rentabili pt productia de carne dar sunt f buni de expozitii sau ca sa cresti talia unor populatii care au defect de marime (4.5-5 kg). Posdtati la mine cand aveti de vanzare ca pe mine ma sufoca potentialii cumparatori pasionati de iepuri si, din pacate, nu am sa le vand. ... dar pot sa-i trimit la dv.
stima
vali
Raportează
bioflux 6 decembrie 2013  
Sa nu ma intelegeti gresit. Un adult poate varia ca pret intre 150 lei si 400 lei, in functie de valoarea, palmaresul sau varsta lui. Eu in mesajul de mai sus v-am estimat pretul puiul de 3 luni. Oricum, preturile nu le stabilesc eu, puteti sa-i vindeti ieftini (ca sa fiti competitivi) sau sa-i vindeti scump (ca sa profitati de faptul ca toata lumea cauta UT). Este decizia Dv cat cereti pe ei, ca dv ai investit timp si bani in ei.
Raportează
sorinflorea 3 decembrie 2013  
Cu ultimii iepurasi(8 intarcati din 14 nascuti) care au 5 saptamani acum am 20 de exemplare. Astept primavara poate reusesc sa obtin niste exemplare ce merita vazute.
Spor in munca depusa pt omologare cu stima sorinflorea (vezi poze noi)
Raportează
arhivarul 21 noiembrie 2013  
Buna ziua,
A-ti reusit sa omologati aceasta rasa ? Detin si eu citeva exemplare cumparate de la un crescator din Cluj si daca aveti omologarea rasei va rog sa o postati daca se poate pe pagina d-voastra.
Va doresc multe realizari in continuare.
Raportează
bioflux 24 noiembrie 2013  
Nu se pune problema sa nu se omologheze.
Mai dureaza ceva ca au nevoie de la mine de restructuratea dosarului deja depus.
Va informez imediat ce se omologheaza / certifica. Momentan este doar standardizata pt arbitraj european.
Raportează
bioflux 24 noiembrie 2013  
multumim pt aprecieri.
spuneti-ne numele si prenumele plus nr de exemplare detinut, ca sa va inscriem in colectiv si pe Dv.
multuimim
Raportează
BRADMARIUS 16 noiembrie 2013  
Mult succes in continuare!!
Raportează
bioflux 16 noiembrie 2013  
multumim, si Dv la fel !
Raportează
bubuvio 13 iunie 2013  
de une pot cumpara o pereche de ut?
Raportează
bioflux 13 iunie 2013  
pe pagina mea sunt o groaza de contacte de la crescatori UT.
Cautati mihai suteu, smit gergely, micu cristian, ilie marian, adi borcea, marin mihalache etc.
eu nu am din pacate de vanzare. stima
Raportează
adrianborcea 3 aprilie 2013  
Aştep certificatele de la Galaţi,şi apoi vă trimit un mesaj cu răspândirile.Vă salut!
Raportează
adrianborcea 1 aprilie 2013  
Salutare!Multă sănătate şi spor!
Raportează
bioflux 3 aprilie 2013  
mentineti numeric efectivul ca luna asta terminam cu dosarul de omologare !!!
Transmiteti mai departe !!
succes
Raportează
adriannnn 14 martie 2013  
VAND HRANITOARE AUTOMATE PENTRU GAINI , PENTRU DETALI SI COMENZILA adriannnn.sunphoto , SPOR LA PUI
Raportează
loredanacodrut 11 martie 2013  
De vanzare capre rasa Alpina franceza, gestante, in lactatie si ieduti. Se pot vedea poze cu ele pe loredanacodrut.sunphoto.ro sau mai multe detalii la tel. 0754041606
Raportează
DanPaun 19 ianuarie 2013  
felicitari am vazut la stiri ca s-a omologat rasa urias de transilvania
Raportează
bioflux 19 ianuarie 2013  
Nu s-a omologat inca, dar se va omologa... sunt aproape sigur de asta.
Ei au vrut sa spuna ca au fost arbitrati in Germania si asta este deja ca o recunoastere (aproape standardizata european). Conditia: sa mai apara doua state europene crescatoare de UT. Vor aparea !
vali
Raportează
licadanila 30 decembrie 2012  
Multa sanatate dv si urecheatilor ce-i detineti, numai impliniri si realizari va doresc in noul an!
Toata stima si respectul!
Raportează
ionutk 23 decembrie 2012  
Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi, sa fiti sanatosi si sa aveti mult noroc in noul an la urecheati si nu numai!
Raportează
bioflux 23 decembrie 2012  
asemenea va dorim.
vali si colaboratorii
Raportează
anonim
cristina spinu 20 decembrie 2012  
buna ziua,

Ma puteti ajuta cu un probiotic pentru iepuri? Sunt din Sibiu si nu exista. Adresa mea de email este : cristina_19802000@yahoo.com

Multumesc,
Cristina
Raportează
adrianborcea 16 decembrie 2012  
Salutare! Sa va Trăiască!foarte frumoşi toti!Spor!
Iepuri de vanzare!
Mai sunt disponibili:
3 masculaşi berbec alb
3 masculaşi cap de leu
8 masculaşi UT
7 femeluţe UT
Raportează
ionutk 19 iunie 2012  
Frumos tot.
Mult noroc in continuare!
Raportează
adrianborcea 27 mai 2012  
Salutare de la CĂLĂRAŞI,cum vă merge? La mine e bine spre fb!Am şi ceva sange proaspăt din primul campion al rasei şi cu ce am eu sper să scot numai pui excelenţi din toate punctele de vedere.Adrian
Raportează
bioflux 27 mai 2012  
Nu stiti cat de mult ma bucur ca ne inmultim, noi crescatorii, dar si ei, iepurii. Ca la dv, si la mine au aparut progrese, mai ales la capitolul uniformitate. Asta imi lipsea cand ma gandeam la Europenele de la Leipzig. Acum exista si asta... doar sa-i cresc in conditii bune si sa-mi fac ladite de transport clasa intai, ca pana acum numai eu si ei stim cum a fost pe drum. Am suferit impreuna. Au venit vremuri mai bune. :)
Cati UT aveti acum?
Succes in continuare
Raportează
adrianborcea 27 mai 2012  
o sa va rasp pe privat,oricum destui!!!!!!
Raportează
UTzZzU 13 mai 2012  
cat coasta o pereche de urias de transilvania?
Raportează
anonim
bioflux 13 mai 2012  
Undeva la pret de californian.
Depinde de marime, pigmentatie, cv, varsta etc.
Toate bune!
Raportează
Ciobanescul de Bucovina o MINCIUNA imensa
Precizare:
- Nu doresc sa denigrez pe nimeni,
- nu doresc sa nu existe rase canine neinregistrate,
- nu doresc sa atac pe nimeni in mod nemotivat
- nu doresc decat sa ii aratam impreuna pe cei care au facut rau raselor nationale si chinologiei romanesti prin politicile de minciuni, falsuri, furturi si altele asemenea Doresc sincer sa facem impreuna cu totii - indiferent de apartenanta organizatorica - lumina,ordine si curatenie in aceasta activitate numita chinologia romaneasca in beneficiul tuturora dar mai ales al cainilor.
Cu stima
Cezar Osiceanu
Clubul National de Caini Ciobanesti Romanesti - CNCCR Organism unic abilitat de catre Ministerul Agriculturii se se ocupe de toate problemele legate de aceste doua rase nationale in anul 1998 prin ordinul 17178/1998. Este cel care a omologat international pentru prima oara rasele de ciobanesti romanesti in anul 2004. Str. Popa Tatu,66,sector 1,Bucuresti,Romania. cnccr@yahoo.com tel. 0040744319130 www.clubulnationaldecainiciobanestiromanesti.sunphoto.ro si Canisa de Romania www.CanisaDeRomania.sunphoto.ro cezarosiceanu@yahoo.com 0040744319130
Cea mai mare minciuna careia i-a cazut prada intreaga chinologie nationala din ACHR dar si iubitorilor de caini in general a fost omologarea asazisei rase de CIOBANESC ROMANESC DE BUCOVINA!
Autorii minciunii sunt urmatorii:
- conducerile ACHR si ale clubului si comisiilor de omologare din cadrul ei
- dnul Cristian Domitian Morosanu autorul cartii de trista amintire "Ciobanescul Romanesc de Bucovina - monografie in cuvinte si imagini" publicata in anul 2010 si vanduta fara chitanta oricui doreste!
- crescatorii si detinatorii de astfel de caini din cadrul ACHR care au stiut sau au aflat despre aceasta mare minciuna si au continuat perpetuarea ei in randul populatiei Romaniei si in afara granitelor ei
In fapt povestea este cam asa:
- un arbitru sarb Milivoi Urosevici tot venea in Romania la invitatia iubitului sau prieten Petru Muntean presedinte trecator prin chinologia nationala al ACHR.Pe baza acestei iubiri a aparut ideea ca omologarea rasei ciobanesc romanesc carpatin sa fie facuta in detrimentul crescatorilor majoritari din zona Bucovinei si in favoarea detinatorilor de caini de rasa comuna denumiti pompos carpatini din zona Bistrita.Aceasta idee a avenit pe fondul unor interese materiale personale ale celor doi mai suspomeniti care aveau la Bistrita un sponsor lipsit de cunostiinte chinologice dar plin de bani si de intentii bune legate de omologarea raselor nationale dna Bodea.In plus bistritenii s-au implicat in lupta si jocurile de culise legate de alegerea presedintelui ACHR si Petru Munteanu avea interesul major de a deveni presedinte in locul lui Virgil Nicolaev.
Cum Milivoi Urosevici observase declinul major al chinologiei din fosta Yugoslavie candva un lider de piata in acest domeniu in zona Europei Centrale si Rasaritene a dorit sa ramana si el cumva in istoria chinologiei mondiale si nationale din Serbia si impreuna cu Petru Munteanu a pus la punct aceasta minciuna enorma si jignire la adresa poporului roman si a chinologiei nationale.
- practic cei doi au pacalit crescatorii din Moldova condusi de dr Gaspar Viorel ca rasa pe care ei o cresteau si o aveau inregistrata chinologic pana la acel moment inclusiv la Ministerul Agriculturii din Romania si publicata si in Monitorul Oficial ca si ciobanesc romanesc carpatin se va numi in cadrul FCI ca si Ciobanesc Romanesc de Bucovina.
Odata inselati acesti crescatori cei doi au conceput si trimis la FCI standardul unei rase denumite CIOBANESC SUD EST EUROPEAN, cu tara de origine in Serbia,Bulgaria si Nordul Romaniei si ca si tari care patroneaza rasa Serbia si Romania.
Ca nimeni sa nu se prinda prea usor de falsul grosolan si minciuna spusa peste tot s-a comunicat si inscris in limba romana numele rasei de Ciobanesc romanesc de Bucovina in locul celui real si langa numele real al rasei de CIOBANESC SUD EST EUROPEAN s-a trecut in paranteza numele de Ciobanesc Romanesc de Bucovina.
Nimeni nu s-a sesizat de acest fals grosloan,capii ACHR au iesit in presa si s-au laudat cu marea realizare a lor, crescatorii si detinatorii au luat de buna minciuna si uite asa am ajuns abia acum sa constatam falsul si jiginirea maxima adusa bunei credinte a romanului iubitor de caini sau nu!
Pentru edificare intrati pe site-ul FCI si la varianta in limba engleza care este cea oficial inregistrata si valabila in intreaga lume si veti putea constata singuri aceasta magarie maxima!

Mesajul urmator se gaseste la:
www.animale.ro/forum/showthread.php?63311-Ciobanesc-Romanesc-de-Bucovina-II/page295
si a fost scris de catre Marian Drelciuc Canisa de Piatra Pinului
"15/02/2012, 14:37 #4422 piatraPinului
Vezi profil Vezi posturi forum Clasa "Baby"
Data inscrierii 12 sep, 10 Posturi 34
Am fost sunat ieri de o persoana care m-a intrebat de cand ma pricep la caini lucru care m-a amuzat toata ziua.Sunt in mijlocul ciobanestilor din anii 86.Nu voi uita niciodata de unde am plecat si unde am ajuns.In 94 am cumparat din comuna M-rea Humorului doua femele mici pe care le-am crescut apoi mi-am dorit un mascul bun si asa l-amcumparat pe Martin de la un oier vechi din comuna Stulpicani ,Flocea Gehorghe.De la acelasi crescator am mai cumparat o femela ,Frunza.Cu acesti caini am participat 3 ani in concursuri in toata tara apoi in urma arbitrajelor in 97 mi-am format canisa.Perioada 95-2002 este cunoscuta de catre vechi crescatori timp in care am fost campion Romania cu cainele meu.Am participat in cca 100 de expozitii canine timp in care am avut si bune si rele si am dobandit o experienta chinologica foarte buna.In anul 2002 am fost in sala la Bistrita cand s-au despartit cele 2 rase.Cei de la carpatini cand au primit denumirea au sarit in sus si au aplaudat.... noi ne-am multumit cu bucovina.Deci este clar ca am pierdut prima data.La formarea standarului unei rase participa toti crescatorii si proprietarii de canise al acelei rase din acel timp.Cati dintre voi ati participat sau ati fost informati de acest eveniment?Oare trei persoane pot hotari destinul unei rase fara noi crescatorii care muncim pentru acest caine?...Nu cred.Imi veti raspunde ca s-a format o subcomisie... dar cine a votat acea subcomisie?...Oare este corect ?Apoi am primit denumirea de Ciobanesc Sud-est European deci am pierdut si a duoa oara.Ne intrebam daca cei de la conducerea CRB din Bucovina sunt competenti sa ne conduca in continoare?Cu totii ne dorim sa vedem acest caine minunat omologat international ... dar sa fie Bucovina...! Cu respect canisa de Piatra Pinului. "
El arata inca odata marea minciuna a ACHR-ului legata de omologarea Ciobanescului Romanesc de Bucovina defapt a Ciobanescului Sud Est European care are ca tara de origine inscrisa pe site-ul FCI in limba engleza Bulgaria,Romania si Nordul Romaniei,si ca tari care au depus dosarul de omologare Serbia si Romania.
Raportează
anonim
bioflux 23 martie 2012  
Imi pare rau,
nu stiu, nu am cunostinte consistente de chinologie, iar ca sa ma pot pronunta trebuie sa citesc si opinia celeilalte parti.
stima,
vali
Raportează
GospodariaJuleanRadu 15 martie 2012  
TOT RESPECTUL PENTRU CE FACETI SI AVETI !
SUCCES SI BAFTA !
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.