bioflux
95 poze   24855 vizite

2 Urias de Transilvania 2010

Generatia 2010, fotografiati in 2011.
Nu sunt adulti! In poze vedeti tineret.
Sunt lungi si se mai rotunjesc pe parcurs.
urias transilvania 062; Transylvanian Giant
urias transilvania 062
urias transilvania 063; Transilvanian Giant
urias transilvania 063
urias transilvania 064; Transylvanian Giant
urias transilvania 064
urias transilvania 065; Transylvanian Giant
urias transilvania 065
urias transilvania 068; Transylvanian giant
urias transilvania 068
urias transilvania 069; Transylvanian giant
urias transilvania 069
urias transilvania 070; Transylvanian Giant
urias transilvania 070
urias transilvania 071
urias transilvania 071
urias transilvania 072
urias transilvania 072
urias transilvania 073; Transylvanian giant
urias transilvania 073
urias transilvania 074; Transylvanian giant
urias transilvania 074
urias transilvania 075; Transylvanian giant
urias transilvania 075


Comentarii album • 96
Fermierul 16 iunie 2015  
Am de vanzare 2 femele (cuiburi diferite ambele si diferite fata de mascul) + 1 mascul UT provenienta sorinflorea.
Raportează
bioflux 23 februarie 2015  
narcisbogdan scrie:
Buna seara . am văzut ca aveți iepurasi superbi si as vrea sa achiziționez si eu o pereche dar nu am bani . va rog frumos imi puteti dona o pereche de iepurasi ? Vreau sa cresc si eu iepurasi se rasa dar nu am bani sa ii cumpăr ! Ma puteti ajuta??

Raspuns:
Nu ati obosit. Cu asta va ocupati cel putin de 3-4 luni. Am mai avut o discutie noi doi. Daca imi amintesc bine v-am si sfatuit cum sa faceti ca sa aveti iepuri de rasa. Dar nu ponturi vreti Dv, ci iepuri gratuiti si de la cat mai multi fraieri. Nu cred ca nu v-a dat nimeni de cand tot scrieti mesaje din astea. Macar mai schimbati contul ca deja va cunoaste toata lumea. Pretul de achizitie il inteleg (il vad), dar cu cat ii vindeti? Va rog sa nu mai imi scrieti ! De asta suntem o tara de cersetori, ca exista destui fraieri care sa-i duca in spate pe cei ca Dv !
Raportează
adrianborcea 9 februarie 2015  
Am şi eu UTR de vânzare şi mulţi şi buni!
Raportează
bioflux 17 februarie 2015  
ok, ii trimit intr-acolo :)
Raportează
adrianborcea 15 martie 2015  
multumesc!!!
Raportează
adrianborcea 17 februarie 2015  
salut si multumesc,nu mai am,peste 3 saptamani.
Raportează
bioflux 9 februarie 2015  
Urias Transilvania de vanzare puteti gasi la : Toth Sandor Tibor, 27 capete, 2 masculi adulti, 4 femele adulte, 21 tineret, Oradea, jud.Bihor, Asociatia Tinretului Bihor, tibi25.sunphoto.ro tel.0754437427 tibi25.sunphoto.ro www.facebook.com/tibi.toth.315?fref=ts
Raportează
bioflux 4 februarie 2015  
Avem unii oameni care spun ca nu a depins de ei ajutarea sau nedreptatirea crescatorilor de UT, iar altii si-au schimbat radical atitudinea. Nici in ceasul a 12-lea nu e tarziu sa devii om bun. Retrag atacurile lansate asupra Domnului Presedinte Catea de la Fantezia Suceava (iepurii vor fi tatuati si certificati) si asupra arbitrului Branzei Daniel, care spune ca nu a depins de el si ca pe viitor va incerca mai mult. Multumim si scuze daca atacul a fost foarte taios !

Stima,
Petrescu-Mag Ioan Valentin
Raportează
bioflux 2 februarie 2015  
In sfarsit re-depunem dosarul de omologare al rasei URIAS TRANSILVANIA la ANARZ si cu ocazia asta re-inventariem crescatorii si numarul de animale la nivel national.
Daca aveti urias Transilvania, va rog sa ne comunicati cat se poate de repede numarul de animale pe care le detineti, cate femele, cati masculi, tineret, eventual o varsta aproximativa, Asociatia in care sunteti inscris cu numele corect (daca este cazul), localitatea in care Dv locuiti si judetul.
Daca nu mai detineti aceasta rasa, pentru a ramane in colectivul de omologare, trebuie sa imi spuneti numele unei persoane careia i-ati vandut urias de Transilvania si contactul acesteia.

Cu multumiri anticipate,
Petrescu-Mag Ioan Valentin
Raportează
bioflux 15 ianuarie 2015  
CRESCATORI DE URIAS TRANSILVANIA,
Feriti-va de urmatorii arbitri si expozitiile lor:
Tigu Cristian, Petruta Sorin, Papp Ernest, Grun Ernestin, Branzei Daniel, Petricica Teodor Csaba. De asemenea, evitati expozitiile organizate de NAKO Sannicolau Mare, dar si Caransebes. Din zona respectiva, oameni de bine au fost: Vasile Liviu, crescator si arbitru, si Boghis Stefan, arbitru si crescator. Jos palaria pentru ei ! Din pacate, nu au putut face nimic intr-o mare de ticalosi.
Raportează
bioflux 15 ianuarie 2015  
Unele asociatii de profil cunicul vor sa schimbe sau au schimbat deja regulamentul. Conform schimbarii, nicio rasa nu poate fi arbitrata daca nu apare in traducerea d-lui Papp din standardul european din 2010. Dar ca sa poti intra cu o rasa in cartea aia trebuie sa definitivezi o standardizare, iar standardizarea o poti face doar daca apari in carte, dar in carte nu apari daca nu ai definitivat standardizarea... in concluzie, nu poate sa mai apara nicio alta rasa in Romania, iar daca apare, crescatorii pot sa si-o tina acasa.
UT este standardizat provizoriu national si european. Rasa va aparea si incartea aia, dar nu am cum s-o bag in editia din 2010 a d-lui Papp. Nu stiu ce ii deranjeaza atat de mult... Probabil ca ii deranjeaza cererea extrem de mare a acestei rase. Vorba domnului Valentin Cioca, s-a creat in ultimii ani o isterie nationala. Toata lumea vrea sa cumpere urias de Transilvania. Cei care n-au, vor sa cumpere, cei care au, vor sa mai cumpere. Aceasta cerere in crestere afecteaza orgoliul celor care importa reproducatori din rasele straine. Eu zic sa nu-si faca probleme, ca nu le strica nimeni "business-ul", cine vrea rase straine tot o sa cumpere de la ei.
Raportează
bioflux 15 ianuarie 2015  
URIASUL DE TRANSILVANIA ESTE PRIMA RASA ROMANEASCA DE IEPURI standardizata European (cel putin provizoriu) si este in curs de omologare. Prima in istorie. Alte popoare au multe rase standardizate si/sau omologate. Noi nu avem, asta ar fi prima. Dar romanii cu putere din Uniunea Generala a Crescatorilor si din Ferderatia Crescatorilor (si unii si altii) isi dau concursul sa opreasca chiar si acest proiect, singurul de altfel daca excludem proiectul Iepurele de Cluj (care este tot al nostru, cu aceleasi probleme de comunicare cu presedintii de asociatii).
Rasa urias de Transilvania a intampinat dificultati majore inca de la inceput: nu au vrut sa o arbitreze, nu au vrut sa dea titlu de campion castigatorului, nu au vrut sa inregistreze cu numere de ordine animalele in asociatii etc (ceea ce este impotriva statutului/regulamentului Uniunii si respectiv Federatiei, deoarece pana si hibrizii F1 se inregistreaza cu numere de ordine, pentru evidente si statistici !!!) (iar cand zic de “Gica Contra” nu ma refer la asociatiile clujene ci la cele din restul tarii, mai ales Suceava, unde presedinte este D-l Catea).
A fost necesar sa ne certam cu arbitrii si presedintii la fiecare expozitie nationala, pana cand, odata, dusi la Europene, ne-am intors cu punctaje si titlu de campion din Germania, de la Leipzig. Nemtii au vrut sa o recunoasca si sa o valideze, spre rusinea romanilor, care nu au vrut sa-si resunoasca un produs romanesc in propria tara, unde nimeni nu i-ar fi oprit. Bineinteles ca domnii din Uniune au spus ca trebuie sa fac cinste, ca doar ei mi-au pus pile ca sa mi-i arbitreze. Adica, ani de zile nu au vrut sa-i recunoasca in tara, iar in Germania, dintr-o data mi-au pus pile la Entente Europeene ca sa mi se recunoasca ceva ce “de fapt nu merit” iar recunoasterea Europeana le-o datorez tot lor. Nu-mi venea a cred cat tupeu si nesimtire au !!!
Odata intorsi din Germania campioni, mi-am inchipuit ca totul s-a terminat, ca le-am inchis gura si ca de acum toti iepurii crescatorilor din tara vor fi inregistrati, tatuati si arbitrati in expozitii. M-am inselat amarnic ! In ultimii doi ani mi s-au plans majoritatea crescatorilor ca problemele persista, ca presedintii de cluburi nu vor sa emita certificate de origine pentru rasa urias Transilvania, singura rasa romaneasca cu sanse reale sa devina rasa de esalon principal european. Nu vor sa aloce numere iepurilor (sunt scumpe numerele :) ), nu vor sa arbitreze aceasta rasa, desi este impotriva regulamentului !!! Este o rea vointa de nedescris !
Sambata si duminica rasa urias de Transilvania a fost recunoscuta, validata si arbitrata in Ungaria, colegii s-au intors cu o cupa pentru uriasul de Transilvania campion la expozitia maghiara !! Inca o data se confirma ca toate valorile noastre romanesti trebuie sa ni le aprecieze mai intai strainii (ungurii, germanii, belgienii etc), pentru ca apoi sa ne batem cu caramida in piept ca mari romani suntem si sa ne laudam cu ceva ce initial am aruncat la gunoi !! Sa le fie rusine.
Domnul C. Topciov, un bulgar care traieste in Romania, este mai mare roman decat noi. Creste cu drag aceasta rasa, a umblat luni intregi ca sa achizitioneze urias de Transilvania, iar cand a participat la primele doua expozitii din Romania, nemernicii, nu au vrut sa ii arbitreze. Bine ca l-au aceeptat in expozitie si l-au taxat corespunzator pentru custi si participare. La asta suntem buni, la taxat. Daca a vazut cum stau treburile, Domnul Topciov C., s-a deplasat la o expozitie din Ungaria, unde, desigur, rasa a fost arbitrata cu toate drepturile ce ii revin (a gasit acolo expuse animale din rasa urias Transilvania). Ungurii au putut sa recunoasca o rasa romaneasca, noi nu putem; mai bine sa moara capra vecinului !
Asa am facut noi, romanii, si in sport, si cu medicii valorosi, si cu cercetatorii valorosi, toti au plecat afara sa se afirme, ca aici nu au putut, ca li s-a dat in cap! Probabil ca asa trebuie sa facem si cu iepurele urias de Transilvania, sa il inregistram, omologam si sa finalizam standardizarea europeana intr-o tara straina, ca aici nu avem loc de domnii presedinti, importanti analfabeti.
Ca o analogie, mi-am castigat dreptul de a conduce doctoratul in Belgia dar si in Romania prin ordin de ministru, dar, spune directorul scolii doctorale USAMV Cluj, domnul Cosma V, nu indeplinesc "criteriile de excelenta" necesare pentru o scoala atat de performanta precum cea pe care domnia sa o coordoneaza. Ca o concluzie, Universitatea din Liege, unde eu conduc doctoratul, cat si Universitatea din Oradea, unde, de asemenea, sunt afiliat ca si conducator doctorat sunt apa de ploaie fata de valoarea scolii doctorale a USAMV Cluj. Ce sa-ti spun... Vad la autoevaluarile de sfarsit de an care sunt diferentele :) Anul acesta va trebui ca rectorul sa-mi semneze diploma de Lector al anului 2014, si am sa-l intreb atunci cum sta universitatea cu "excelenta" la capitolul de rezultate concrete.
Revenind la iepurii nostri, in statutul/regulamentul de functionare al uniunii sau asociatiilor scrie clar ca toate animalele primesc nr de ordine pt identificare, tot acolo scrie ca scopul lor este promovarea si sustinerea raselor si varietatilor locale, rare.
Cum le sustin ei? ... asa le sustin ei? Prin interzicerea tatuarii si certificarii? Prin boicotul arbitrarii? prin neemiterea titlului de campion in ciuda abundentei rasei la competitiile nationale? Asa le incurajeaza ei ?
Am incercat sa comunicam cu ei si verbal si in scris. Dar daca vorbesti frumos cu ei nici nu inteleg de spui; doar cu parul inteleg; ei asa comunica la sedinte, cu parul !
Colegul meu, ing. dr. Botha Miklos le-a scris frumos, cu citate din parintele ameliorarii... pentru cine? Pentru prietenii de la Prodvinalco? Astia te inteleg numa cand ii iei de guler si ii scuturi de le zboara penele... sa ramana gat golas de Transilvania. "Stimabilii" se lauda cu rasa de pasari Gat-Golas de Transilvania si cu porcul Mangalita, ambele create in Ardeal de catre austroungari, iar azi sunt considerate rase maghiare si austriece. Degeaba se bat romanii cu caramida in “pept”, ca nu e rasa lor. Ei nu-s in stare sa apere nici macar ceea ce aduc altii de-a gata. Ei sunt in stare sa sugrume tot. Am meritat sa ne conduca altii timp de secole ca suntem niste tradatori si marlani invidiosi. Distrugem tot ce avem.
Au mai fost inca vreo 3-4 incercari de a se crea prima rasa romaneasca de iepure dar au nenorocit tot, nu au avut nicio sustinere din partea cuiva. Mai bine le-au taiat aripile.
M-am dus in Belgia si toata lumea m-a felicitat pentru rasa urias de Transilvania, iar ziarul/revista de popularizare stiintifica, cel mai important din Walonia pe cunicultura si pasari a scris o pagina despre rasa noastra !!! Multumesc tuturor crescatorilor care ma sustin ! Impreuna reusim :)

INFORMARE, DECIZII, SFATURI, NOUTATI ETC.
Dragi colaboratori, crescatori de urias Transilvania,
va sfatuiesc ca in anii urmatori sa boicotati expozitia de la Gataia si alte expozitii arbitrate de stimabilul domn Papp. De ce? Nu vi-i arbitreaza decat cu calificative si nu se da titlu de campion pentru rasa Urias de Transilvania (regulament re-ajustat de organizatori ca un mijloc de descurajare a cresterii acestei rase). Mentionez ca d-l Papp a fost prezent la europenele de la Leipzig, el stia ca numai in Romania se intampla ca rasa sa nu fie arbitata (ungurii, nemtii etc au arbitrat-o intotdeauna) si cuvantul lui ar fi fost ascultat de organizatori. Dar acest arbitru este de o vanitate de nedescris. Cuvantul nu este "indiferenta" ci "rea vointa" in cardasie. Propun, si sper ca sunteti de acord, ca d-l Papp sa fie exclus din colectivul nostru de omologare. Adica, nu poti sa-l declari partas la maretul nostru tel cand el lupta pentru descurajarea cresterii acestei rase ! Va mai sfatuiesc ca, inainte de a participa la orice expozitie din tara noastra, sa intrebati in scris ce prevede regulamentul expozitiei lor, adica: rasa urias Transilvania va fi (sau nu) arbitrata cu punctaje si titlul de campion? Deoarece toti va invita, va taxeaza, iar apoi doar unii vor sa va recunoasca valoarea iepurilor. Este bine de stiut din capul locului. Daca nu vor sa o arbitreze, sa va spuna, iar atunci nu participati. Daca isi permit, atunci sa aiba cu 10-20 animale mai putine decat anii trecuti. Asta este valabil pana la sfarsitul anului 2015 cand trei tari vor participa la Campionatele Europene cu Urias de Transilvania, iar atunci domnul Papp va trebui sa isi traduca noul standard european in care va gasi si uriasul de Transilvania. Atunci toata truda lor de a sabota prima rasa va fi in zadar.

P.S.
Felicit Asociatiile de Crescatori de la Cluj si Asociatia de la Satu Mare pentru patriotismul lor ! il felicit pe domnul ing. Balan de la Galati pentru efortul de a inmatricula UT in genealogia Club Iepuri Galati ! Este vorba despre expozitii si asociatii care au arbitrat uriasul de Transilvania. Ii rog pe toti cei care au avut experiente pozitive cu asociatii de crescatori sa scrie/posteze online peste tot despre asta. Este bine ca lumea sa cunoasca si numele celor care sunt patrioti si omenosi... ca sunt putini.
Multumesc tuturor crescatorilor din colectivul de omologare pentru sustinerea si rabdarea lor !
Raportează
bioflux 13 ianuarie 2015  
ROG PE CEI DIN COLECTIVUL DE OMOLOGARE, CARE NU AU FOST CONTACTATI DE MINE IN ULTIMELE 6 LUNI SI NICI NU AU DATE DE CONTACT (TEL, SAU E-MAIL SAU FACEBOOK SAU PAGINA SUNPHOTO MENTIONATE IN LISTA DE MAI SUS), SA IMI SCRIE DE URGENTA. INAINTE DE A INCEPE EDITAREA DOSARULUI DE OMOLOGARE, DORESC SA MA ASIGUR CA TOATA LUMEA DIN LISTA A FACUT CEVA PT ACEASTA RASA (FIE CA AU SCRIS SI VEHICULAT HARTII, CA AU AJUTAT LA DISPERSIA RASEI, CA AU STUDIAT RASA, CA O CRESC SAU CA AU PARTICIPAT LA EXPOZITII CU URIASUL DE TRANSILVANIA). CINE NE A FACUT NIMIC PENTRU ACEASTA RASA, IN LIPSA CONFORMARII, VA FI STERS DIN LISTA. MAI AVEM O SAPTAMANA LA DISPOZITIE SA REACTUALIZAM LISTA, OAMENII SI EFECTIVUL DE ANIMALE (DACA ANIMALELE SUNT INREGISTRATE IN EVIDENTA VREUNEI ASOCIATII ETC). AVEM NEVOIE DE TOATE DATELE !! VA MULTUMESC PENTRU INTELEGERE SI VA MULTUMESC PENTRU COOPERARE ! SA FIE INTR-UN CEAS BUN !
Raportează
bioflux 13 ianuarie 2015  
Va dau o veste buna: am terminat cu urgentele si prima prioritate este dosarul de omologare. Ne apucam de el :)
...Si inca o veste buna: Ungaria a validat Uriasul de Transilvania in Expozitia Cunicula de Sambata si Duminica. Ungaria va sustine la EE proiectul de standardizare definitiva a Uriasului de Transilvania ca rasa de prim esalon in Standardul European al Raselor.
Raportează
bioflux 20 octombrie 2014  
uriasi de transilvania beton:
liviumacovei.sunphoto.ro/
Raportează
bioflux 14 octombrie 2014  
Buna ziua, am zeci de mesaje de la pasionati crescatori de iepuri care vor sa achizitioneze Urias de Transilvania. Eu am strictul necesar pentru a produce tineret pentru Europenele Franta 2015. Deci nu pot vinde si nici nu voi reproduce pentru vanzare deoarece abia reusesc sa ii intretin pe cei 25 pe care ii detin in prezent. Nici acestia nu au confortul necesar unor animale de expozitie. Deci nu se pune problema sa vand, nici in prezent si nici in viitorul apropiat. Acum 3 ani, am dat din matca si am ramas descopoerit inainte de Europenele din Germania 2012. Nu as vrea sa repet greseala. Totusi, eu am vandut, oferit, schimbat animale multor crescatori. Ii rog pe acestia, care au de vanzare acum sau in viitorul apropiat, sa intervina aici cu mesaje si contact (tel. e-mail, facebook, sunphoto etc) pentru a putea lua legatura cu doritorii si viceversa. Pretul il negociati Dv unii cu altii, nu ma amestec. Astept feedback. Daca nu se rezolva problema voi fi nevoit sa blochez temporar pagina de facebook si de sunphoto. Telefonul si asa suna deja din 10 in 10 minute cu solicitari similare. Nu vac asta de important ce ma cred ci datorita faptului ca nu mai pot sa lucrez nimic. Toata ziua asta fac, raspund prietenilor pe facebook, pasionatilor pe sunphoto, mesajelor de e-mail, lamuriri la telefon cu aceeasi istorie pentru fiecare apel. Inclusiv Dosarul de omologare al rasei intarzie sa fie depus din cauza ca pierd foarte mult timp pe retelele de socializare. Imi cer scuze prietenilor si tuturor cunoscutilor online daca voi respunde rar sau voi ignora mesaje si postari. Rog crescatorii care au UT sa posteze aici si sa dialogheze direct. Multumesc pentru intelegere.
Raportează
OvidiuSaraor 16 noiembrie 2013  
Foarte frumosi,succes.
Raportează
BigheiAlin 24 ianuarie 2013  
foarte frumosi!!!de unde pot achizitiona si eu?multumesc
Raportează
bioflux 25 ianuarie 2013  
de la oricare crescator de UT de pe lista, vedeti ca sunt pe pagina mea tot felul de persoane interesate sa vanda si sa cumpere. Spre Ex. eu sa Botha miklos, daca sunteti din cluj, sau altii, mai apropiati dv.
Raportează
iepurivanzare 23 ianuarie 2013  
ff frumosi
Raportează
anonim
Andrei 17 ianuarie 2013  
Vand UT

Iepuri mari sunt din august 2012, 2 mascul si 4 femele.

Iepuri mici din 24-25 decembrie 2012, 14 bucati

Eu asi avea nevoie de un mascul UT bun mai mare, cu care pot monta deja.

smitgergely@gmail.com 0727560209
Raportează
adrianborcea 16 decembrie 2012  
Sărbători fericite domnul VALI!
Salutare! Iepuri de vanzare!
Mai sunt disponibili:
3 masculaşi berbec alb
3 masculaşi cap de leu
8 masculaşi UT
7 femeluţe UT
Raportează
Hermann 29 septembrie 2012  
Foarte frumosi.
Mult succes in continuare.
Cu stima Hermann
Raportează
anonim
bioflux 20 ianuarie 2013  
beton uriasul ala gri de 97 puncte !!!
Rasa urias gri, in general, nu o plac, dar acela este superb !!
petrescu-mag i. v.
Raportează
csengerimiki 29 februarie 2012  
SUPERBI>
Raportează
anonim
andreix 19 ianuarie 2012  
lui unchiul meu fem care ia iesit din UG a imperechet tot cu UG si a mai scos cativa pui.......la fel....
Raportează
anonim
bioflux 20 ianuarie 2012  
uriasii unchiului dv sunt heteroziogoti.
Au gene ascunse, de aceea ies himalaya,
altfel n-ar avea cum.
Ce greutate au uriasii gri?
de unde sunteti?
Raportează
zso73 13 ianuarie 2012  
Superby
Raportează
bioflux 7 ianuarie 2012  
Buna,
am primit pozele.
Cantarul asa arata, dar trebuie sa incercati si cu alt cantar.
Oricum, greutatea nu e atat de relevanta daca sunt peste 7.
Conformatia e buna.
Dupa dimensiunea custii in care i-ati fotografiat (grilaje de frigider) imi dau seama ca sunt la fel de mari ca si ai mei. Daca ii pun linga un astfel de grilaj pe ai mei, imi dau seama ca la marime sunt tot pe acolo.
Deci, ori ai dv sunt de 8 ca ai mei,
ori ai mei au mai crescut si au 9 si ei.
Am sa-i cantareasc.
Felicitari, indiferent de greutatea lor. Sunt excelenti pentru proiectul nostru si va rog sa aveti foarte mare grija de ei !
VA SUN SA DISCUTAM IN DETALIU !
STIMA,
VALI
Raportează
bioflux 6 ianuarie 2012  
Dl Lucian,
de preferat ca maculul alb sa fie Himalaya (adica , ca si californianul), altfel iti decoloreaza puii. In ultima instanta sunt buni si albi curati. Astept poze, dar pozele nu-mi vor elucida nelamurirea cu greutatea. Nu spun ca nu te cred, dar sunt sceptic. Va sun eu in cateva zile sa discutam.
stima
Raportează
anonim
lucifer_boss001 6 ianuarie 2012  
Am facut cateva poze pe care o sa le trimita sper miine paiatul cu care am vorbit.Sper ca sunt destul de clare si ca o sa iti placa. .Te rog sa imi spui parera ta despre ele. Iti va trimite. Ppozele pe adresa de imeil pe care am gasito"la contacte "pe pagina ta de net
Raportează
anonim
lucifer_boss001 30 decembrie 2011  
Vad ca nu ma crezi in legatura cu greutatea iepuroaicelor,am vorbit cu cineva sa imi faca cateva poze casa pot sa tilearat dar asta dupa anul nou.Mascul gri din parinti albi nu am dar vad eu cum fac sa iau legatura cu acea persoana care iam vandut iepuroaicele si cei doi masculi casa pot monta macar adata.Mai am un mascul alb daca imperechez cu el fac ceva sau mai bine nu.Lucian din targoviste
Raportează
bioflux 30 decembrie 2011  
Sincer, v-as da un mascul, dar riscul este mare daca ma las cu un singur mascul. In primavara voi fi vizitat de o comisie ANARZ si nu pot sa las un sg mascul. Mai am vreo 4-5 dar nu am certitudinea ca vor fi la fel (pana nu cresc).
Ma puteti ajuta pastrandu-i si orientandu-va dupa standardul rasei. Daca nu l-ati gasit o sa vi-l trimit pe mail. Oricum, o sa ma discutam.
Daca mai aveti mascul gri din parinte alb, puteti sa-l folositi o generatie.
Va face jumate Himalaya jumate gri.
Apoi eliminati gri-ul.
Este o solutie de urgenta, daca nu gasiti altceva.
De 8-9 kg nu am nici o recomandare.
Cantariti-i totusi inca odata, poate ca au mai putin si doar impresia e de 9.
vali
Raportează
anonim
lucifer_boss001 29 decembrie 2011  
Salut Vali de facut schimb nu pot sa fac deoarece mai am doar patru femele.Ma intereseaza sa cumpar un mascul din cei doi pe care ii ai.Nu vreau sa mai bag cine stie ce mascul , casa o iau iar de la capat.Eu sunt din Targoviste judetul Dambovita.Itradevar am cel putin trei ani de cand am inceput aceste incrucisari,dar am o intrebare de ce iepuroaicele nu imi fata mai mult de patru pui asta in cel mai fericit caz ,ori mai pastreaza gena de la Belgieni care tot la fel imi fatau. Toate iepuroaicele pe care le am au desenul gri dupa ce voi cumpara de la dumneavoastra un mascul osa aleg si cu desenul negru dar nici la astea nu voi renunta ca sunt febletele mele.Nu sunt multi crescatori care se pot lauda cu asemenea exemplare.Si te rog sa imi spui cum te pot ajuta in omologare rasei fiinca pana acum cateva saptamani nici nu stiam ce rasa de iepuri cresc.Multumesc ca miai raspuns si un calduros LA MULTI ANI si indeplinirea obiectivului care tilai propus iti ureaza Lucian din TARGOVISTE nr tel.0737073256.
Raportează
bioflux 30 decembrie 2011  
la multi ani!
Raportează
adrianborcea 29 decembrie 2011  
INTERESANT!FOARTE INTERESANT,chiar UIMITOR!Baftă si la mulţi ani!
Raportează
bioflux 30 decembrie 2011  
La Multi Ani !
stima !
Raportează
bioflux 29 decembrie 2011  
Mesaj tot pt boss:
Daca va ies acum doar alb cu desen gri,
inseamna ca aveti cel putin 3 generatii de la primele incrucisari:
Generatia unu: grifier, gri, negru.
Generatia doi: grifier, gri, negru, alb-himalaya.
Generatia trei: imperecherea celor albi-hymalaya intre ei duce la pui 100% alb-himalaya.
Deci este cert ca aveti 2-3 ani de munca in spate.
Cum de v-ati hotarat sa mergeti pe Himalaya ? ca aveati acolo tot felul intre metisi: negru, grifier, gri etc.
De ce tocmai Himalaya?
Ati stiut de Uriasul de Transilvania la acea vreme?

vali
Raportează
anonim
bioflux 29 decembrie 2011  
D-le 'boss'
Eu am o idee, va dau un mascul din cei doi ai mei: 7,5-8kg,
si imi dati o femela la fel de mare la schimb. Daca il furajati face 9 kg in mod sigur.
Asta doar in conditiile in care nu are urechea lasata de la bunicii berbeci.
Sfaturi ca sa nu va mai iasa alte culori:
Ca sa stabilizati culoarea definitiv, trebuie sa:
-nu mai bagati nimic colorat.
-nu mai bagati nimic alb curat, doar cu desen pe extremitati.
-treptat, alegeti pe cei cu desen negru in loc de gri.
De unde sunteti? lasati-mi un nr de telefon ca sa mai discutam.
Si daca schimbam si daca nu schimbam, daca continuati procesul de selectie asa cum v-am rugat,
veti fi inclus in colectivul de omologare care se depune la ANARZ sau cel de la Antanta Europeana.
Voi acorda diplome/Certificate pentru asta.
Va fi prima rasa romaneasca.
Inca mai caut oameni asa ca dv, care au obtinut accidental acest fenotip.
Sunt sigur ca mai exista si trebuie sa-i culegem pe toti.
Ei habar n-au ca au avut norocul ca intamplarea sa le faca jumate din munca.
Facem cumva sa inregistram animalele care corespund descrierii, iar dupa 1-2 generatii, daca sunt constanti ca si caractere, veti avea pe ei pedigree/certificat de origine.
Aveti grija de ei!
Cu cat tineti mai multe animale pana la omologare, cu atat mai important sunteti in echipa noastra.
Astept nr tel.
La multi ani !
vali
Raportează
castorrex 29 decembrie 2011  
FELICITARI PENTRU TOT CE DETINETI!
Raportează
anonim
bioflux 29 decembrie 2011  
multumim,
asemenea si dv !
Raportează
anonim
lucifer_boss001 28 decembrie 2011  
Iti multumesc ca ai raspuns la aceste intrebari si de acea vreau sa mai vorbim.Nu le am eu cu net dar osa rog pe cineva sa ma ajute sa iti arat cateva poze cu exemplarele pe care le am.Eu am inceput cu iepuri Berbec German dupa care am luato cu uriasul Belgian dar am avut si rasa californian.Iam incrucisat si cateva generati de iepuri imi dadea cand flori cand gri dar in ultima perioada imi da numai aceasi culoare corpul alb urechile gri coada gri si labutele gri dar nici una nu e mai mica de 9kg jumate pe cantarite.O sa fac poza si cu cantaru.Cred ca greutatea asta se datoreaza furajelor pe care le cumpar din farmaci. Dupa ce osa imi vezi pozele poate osa imi confirmi ca este ceva frumos si merita sa continui cu ei .Din gresala am ramas fara mascul ma incantat bani.Si incaodata iti multumesc ca miai raspuns
Raportează
anonim
bioflux 29 decembrie 2011  
vedeti discutia mea mai sus. Important !
Raportează
bioflux 28 decembrie 2011  
Domnule "Boss"
nu v-am gasit nici pagina si nici contactul.
Ma uimeste ce-mi spuneti.
Nu contest ca ati putea avea UT de undeva,
sau ca ati obtinut un analog UT in mod accidental.
... si apreciem ca doriti sa dati o mana de ajutor si sa fiti unul din echipa de cutezatori.
Dar ce nu inteleg eu este greutatea: sa fie oare atat de mari... Exista o eroare generala de 2-3 kg intre greutatea reala a iepurilor si cea estimata ochiometric. Poate ca nu i-ati cantarit, iar ei par mai mari decat sunt.
Intotdeauna, un iepure de 8 kg pare de 10.
Cei mai mari UT ii am eu si au 8 kg, este destul de putin probabil sa existe mai mari pana anul viitor cand vor fi de 9 kg.
De fapt limita superioara este de 9 kg.
Rasa variaza de la 4.5 la 9 kg, cam asa ca berbecii din punct de vedere al greutatii corporale.
Dar ideea nu este cat de mare creste ci dat de bun este randamentul la sacrificare comparativ cu alte rase grele; si eu zic ca aici este punctul nostru forte: corp musculos, extremitatile lungi dar nu exagerate, coloritul destul de ornamental, rezistenta la boli si calitatea de mame deosebite. Uriasii gri, nu toti dar majoritatea, sunt sterpi dupa o anumita varsta, nu prea alapteaza si nu vor sa stea la monta, etc. Cand ii tai, arunci jumatate. Eu personal cred ca iepurele nu are menirea exclusiva de a sta pe scena si a fi frumos pt expozitii, ci si de a fi un animal de ferma.
Legat de intrebarea dv:
animale de peste 9 kg, pe cantarite, nu am si nici nu stiu unde puteti gasi. Eventual , putin mai mici puteti lua in primavara de la mine. Pretul nu va fi exagerat, dar merg pe principiul primul venit primul servit.
Asta pentru ca adesea am fost incurcat de unii clienti nepunctuali.
Totul se discuta la locul si data vanzarii.
Discutam degeaba pe ceva care mai creste, mai slabste, fata, devin gestante etc. Totul se schimba, unii devin de dat, altii nu se mai vand etc.
Deci totul va fi discutat atunci.
Stima si
multumiri pentru interesul aratat.
vali
Raportează
anonim
lucifer_boss001 27 decembrie 2011  
daca nu ai tu asa ceva poate cunosti pe cineva care are eu sunt din targoviste si as vrea sa ajut sa omolagam odata rasa asta finca este o rasa foarte frumoasa. Dupa mine nu se combara cu nici o rasa . Am crescut si uriasul Belgian dar nu am avut aceasi satisfactie si acelasi rezultate . te rog trimitemi mesaj. fff iepuri pe care ii ai
Raportează
anonim
lucifer_boss001 27 decembrie 2011  
ai iepuri foarte frumosi si de acea mar intersa un mascul de UT am femele de UT care au o greutate cea mai mica de 9 Kg si mar interesa un mascul de aceasi rasa si sa aibe cam aceasi greutate te rog sa imi trimiti un raspuns pe lucifer_boss001
Raportează
borodidan 27 noiembrie 2011  
frumosi...mult succes
Raportează
danocu 26 iulie 2011  
frumosi
Raportează
pop77 24 mai 2011  
fff
Raportează
boldor 3 mai 2011  
frumosi da care ii diferenta intre uriasi de transilvania si caifrnian>?
Raportează
anonim
bioflux 3 mai 2011  
califorinian 3-5 kg
UT e mai mare, are > 5,5
dar nu prea seamana nici cu uriasii germani la forma.
Are randament la sacrificare mult mai bun.
Nu am date statistice inca.
v
Raportează
anonim
neutru 21 martie 2011  
Eu sunt de principiul ca cel mai mult ar fi nevoie de o rasa cu grad mare de rezistenta la conditiile care declanseaza boliile, si ca iepuri ar trebui crescuti fara vacciunuri,... vitamine ... sa ii lasam sa stea ei singuri pe picioarele lor.

Eu nu vreau o rasa dependenta de vacciunuri si multe altele, mai ales atata timp cat boliile in timp isi maresc rezistenta, pe care daca ai scapat-o de mana sa se duca de-a rostogolul.

Cati dintre cei trecuti in lista pot face asa ceva?
Raportează
bioflux 22 martie 2011  
Partial, am avut in vedere si ceea ce spuneti dv.
Spre exemplu, am incercat sa nu tratez pasteureloza, ci sa elimin indivizii sensibili la ea. Am taiat timp de doi ani tot ce prezenta astfel de simptome (dupa o contaminare accidentala in 2008 cred).
Practic, tot ce a ramas in picioare este mult mai rezistent decat alti iepuri.
Legat de hrana, le-am dat cam tot ce se putea da de mancare, variat, cam orice fel de resturi vegetale (desigur, nu ceapa sau ardei iute sau alimente fermentate, care sunt clar nepotrivite, dar am dat si coji de portocale, si coji de banane, si de cartofi sau chiar cartofi, si varza necuratata de frunzele exterioare, si iarba cruda, si morcovi uneori mai putin spalati, si paie in loc de fan, sau, pe post de celuloza au mancat crengi si lastari tineri, mai ales iarna cand nu prea am avut ce le da). Deci, au mancat ca si in natura, ceea ce s-a gasit.
Nici eu nu mananc cand vreau si ce vreau, nici iepurii nu au stat sub clopot de sticla, cu hrana la ore fixe. Cand au varsat pe jos au mancat acea mancare, si abia apoi au mancat alta etc. Stiu ca daca ii ingrijeam mai bine ei ar fi aratat mai bine, dar mai stiu ca urmasii lor si stapanii urmasilor lor imi vor multumi. Toti crescatorii care au dus iepuri din linia mea au iepuri mai mari ca mine cu aprox 1 kg. Deci, revenind la ce ati spus dv, cu crearea unei rase rezistente, este posibil, dar pe termen scurt. Dupa ce rasa se raspandeste, iar selectia naturalo-artificiala despre care v-am spus inceteaza, si caracterele de rezistenta sa vor diminua. Deci, va faceti planuri desarte, desi ideea e buna. Crescatorii nu sunt fraieri sa aiba pierderi doar pt a avea iepuri rezistenti (cei ramasi in viata) si nici nu-i crede nimeni ca iepurii lor sunt valorosi cand stau la expozitie langa alti iepuri mari ca niste miei si grasi ca niste porci. toata lumea va casca gura la iepurii imensi si frumos pieptanati, care toata viata au stat tolaniti in paie uscate, nu pe resturi vegetale si cacareze.
Eu am tinut iepuri si in aier liber, in soare, ploaie, sa alerge in voie, dar credeti-ma ca s-au saturat de atata (wefare) bunastare animala, si au cam slabit.
Iepurii care trebuiau sa faca 6,5 vor fi de doar 5,5 etc.
Cat despre alte boli, precum mixomatoxa si hemoragia virala... puteti fi sigur ca daca riscati sa creati imunitate naturala la iepuri... riscati sa nu mai avet nici unul (si ati dat cu piciorul la toata munca de 3 ani).
Deci, ceea ce spuneti dv este partial realizabil: iepurii trebuie ingrijiti, dar a nu se exagera cu grija... sa se mai descurce si cu ce au, si sa manance de toate, ca in natura, iarna, mancau si ei ce puteau, nu faceau fite si nici nu mureau de coccidioza.
Dar la noi, care le dam doar hrana uscata, neam de neamul lor nu au avut rezistenta nativa la coccidioza.
vali
Raportează
anonim
neutru 22 martie 2011  
Da intradevar ... deci este cerul si pamantul cand mergem la o expozitie si cand mergem la crescator acasa unde avem ocazia de a vedea cati iepuri are, in ce conditi stau, diferentele dintre indivizi etc.

A fost o data ca nici o data, intr-o zona a romaniei vreo 20 de crescatori de iepuri alti aveau 10 iep alti 100 etc. si ca si acum 2 ani, ca si acum 3 ani, ... cand vine primavara, deja majoritatea au puii dar nu trece 1 luna ca, in tot satul se aude ... ca a dat boala in iepuri!!! ca e mixomatoza ca nu stiu ce ca le-a murit pe capete etc. Si culmea e ca CHIAR DACA sunt situat in mijlocul lor, ba mai mult la 3 persoane le-am dat voie de mai multe ori sa imi foloseasca iepuroiul pentru monta... si totusi eu am ramas CU TOTI IEPURI IN PICIOARE!!!

CRESTEREA IEPURILOR ESTE FFFFFFOARTE SSSSIMPLA, DACA O INTELEGI, DACA INTELEGI IEPURELE, DACA REUSESTI SA IL TI IN ECHILIBRU SI CAND SPUN ASTA VREU SA SPUN CA NU IEPURELE SE TINE IN ECHILIBTRU CI CEA CE ATINGE EL:

MEDIUL IN CARE STA IEPURELE (CASA)
MANCAREA CARE INTRA IN IEPURE (MASA) SI ASTFEL VEI AJUGE SA TI IEPURELE IN ECHILBTRU (RASA) IN MOD INDIRECT.

LUMEA ASA SA INVATAT SA ZICA RASA, MASA, CASA DAR EU VA SPUN ASTA

CASA! MASA! RASA! DE CE? PENTRU-CA CRESTEREA IEPURILOR ESTE O ARTAAAAA!
Raportează
bioflux 22 martie 2011  
sper ca nu patrundem in Feng Shui sau cum i-o zice la magaria aia, sau in aspecte de superstitii si invoinicirea iepurilor prin puterea mintii.
Daca va referiti in sens stiintific... cred ca am inteles.
Daca intram in filosofii, atunci mai bine explicati altora.
Sper ca ati inteles si nu v-ati suparat.
Stima,
vali
Raportează
danyel40 20 martie 2011  
ffff frumos treci si pe la mine
Raportează
baraka 8 martie 2011  
sunt extraordinari,astept cu nerabdare sa-mi da-ti ceva pui,sanatate!Ionut-Cluj
Raportează
bioflux 8 martie 2011  
multumesc de aprecieri.
acum arata mai bine decat in poza.
Rezolvam cu puii pe la mijlocul anului.
V-am trecut in colectivul preliminar, cred ca am mai discutat (ca altfel nu va includeam eu de capul meu).
Traiasca-va urecheatii!
vali
Raportează
crescatorieiepurimoreni 5 martie 2011  
p.s. as fi interesat sa stiu daca cumva aveti tineret de vanzare la UT si daca da astept un msg de la dumneavoastra stiu ca nu e definitivata rasa dar mi se pare cel putin interesant,va salut.
Raportează
bioflux 6 martie 2011  
Nu am acum, dar tinem legatura!
Va notez in colectivul preliminar daca voi gasi numele.
vali
Raportează
bl3nch3 4 martie 2011  
foarte interesant ce vreti sa faceti , am stat si am citit toate comentariile,poate mai incolo o sa va contactez pt ceva tineret , pana atunci va urez succes
Raportează
bioflux 4 martie 2011  
multumim, pentru intentia preliminara va includ in clectivul preliminar, daca imi permiteti.
Cand veti trece la fapte, va invitam in colectivul definitiv.
Desigur, trecerea la fapte depinde si de mine...
tinem legatura!
vali
Raportează
adrianborcea 3 martie 2011  
Eu as dori un mascul viril sa ma pot apuca de treaba cum ajunge.spuneti-mi cum facem si o data aproximativa.poate par nerabdator dar asa si este!nu vreau sa devin cicalitor.eu sunt dispus sa incep montele direct cu fem urias gri cu cele 3 ce le am si neaparat si cu cea alba care pe la jumatatea lunii trebuie sa fete cu masc alb sa vedem ce va fi.in leg cu iep de carne pot sa va trinit si 5 nu.i bai.va salut.!!
Raportează
bioflux 3 martie 2011  
Eu va multumesc pentru telefon!
Si va rog sa ma iertati ca nu am putut dialoga mai mult.
Va sun sau sunati-ma maine daca doriti sa discutam mai mult!
Eu vreau sa va mai spun ceva:
cum pot sa va trimit un iepure la care eu estimez doar ca face 6kg? Daca creste de 7 sau doar de 5?
Desigur, mica sansa, dar daca totusi!
Ma injurati!
De aceea nu am vrut sa va trimit inca!
Daca tot lotul face 5,5-6,5 asa cum am presupus, atunci ma incumet sa vand din puii lor orice mascul fara teama ca iese altceva.
Raportează
bioflux 3 martie 2011  
iar cu schimbul,
desigur, putem si asa, daca tineti neaparat sa nu-i platiti.
Acuma, chiar 5 nu, dar facem intr-un fel incat sa nu platiti nimic.
Raportează
adrianborcea 1 martie 2011  
Frumosi sa va traiasca!succes in continuare va doreste si va saluta adrian!
Raportează
bioflux 2 martie 2011  
Multumesc pentru rating!
Azi, totul se masoara in rating...
:) :)
Raportează
adrianborcea 2 martie 2011  
O fi si raitingul!!!?oricum eu cand am luat calif vroiam sa ii incrucisez cu urias sa ii trec de 6 kg.calif sunt superbi ca coloratie dar cam mici.saptamâna trecuta am inceput sa montez fem metis de 6 kg cantarita(are 6 pui de 3 sapt) cu masc calif.am montat pana acum 2. Urmeaza a 3-a sapt viitoare.oricum astept sa lucram cu CFR-ul sa ma apuc serios de treaba.va salut!
Raportează
bioflux 2 martie 2011  
Intrebare:
Femela metis de 6 kg, ce culoare are? Grifier, negru?
Iar daca e metis, din ce parinti se trage? din californian si urias german agouti, sau din altceva?
Ultima intrebare: masculul de californian ce greutate are?
multumesc,
vali
Raportează
adrianborcea 2 martie 2011  
Am 3 fem metis toate agouti (2 gest cu urias agouti)au peste 6kg.se trag din:o fem metis albastru-brun si masc urias agouti.fem albastru-brun 6kg(am imperecheat-o si cu masc metis calif-cap leu si a dat din 2fatari cate 2 pui albastri si cate 1pui gri fier.acum are 7 pui albastri cu masc urias agouti)bunicii: fem agouti si masc gri chinchila ce aveau in jur de 3 kg masc si 4 kg fem,.masc de calif are in jur de 3.6 kg dar!:dupa achizitionarea lui la deparazitarea facuta cateva zile (5)a dat afara viermisori (cam 3mm lungime grosi cat un bold).apoi si-a rupt un picior spate.de 3 sapt e 150%refacut inclusiv piciorul si a asimilat vreo 600gr in astea 3 sapt.a si are in jur de 6-7 luni.pentru UT sunt dispus sa imperechez toate fem de orice rasa. Am si o fem alba de urias de vreo 6kg.sanatate.
Raportează
adrianborcea 2 martie 2011  
Am uitat sa va spun ca una din fem metis agouti a fatat si 2 pui alb cu agouti in rest numai pui agouti toate 2 avand cate 2 fatari si una o fatare.toate au fost montate cu urias gri.au varsta de 10 luni toate!
Raportează
bioflux 3 martie 2011  
Am doua discutii, le postez separat:
Prima:
voiam sa vad daca femelele de 6 kg au recesiva Himalaya, dar se pare ca nu (devreme ce nu se trag din californnian).
Ar fi fost foarte simplu daca aveau, dar nu-i nimic, timpul le rezolva, nu e asa de mult 2 generatii.
Legat de CFR:
exista doua optiuni: fie va trimit prin aprilie ceva masculi care se vor invarti in jurul a 6 kg, fie optiunea 2, sa va trimit masculi care care cresc pana la 7-8 kg doar prin toamna. Vreu sa stiu la ce va asteptati, adica ce fel de iepuri preferati!
Raportează
bioflux 3 martie 2011  
A doua discutie:
ziceati ca aveti doi pui alb cu agouti?
Acestia ar putea fi excelenti pt ce dorim sa facem cu conditia sa fie albi cu extremitatile agouti sau albi.
Daca am inteles gresit si sunt alb cu agouti de tip fluture sau pestrit, atunci nu se numesc albi.
Nici daca sunt agouti pe spate si albi pe burta nu se numesc albi.
Albi, in sensul propriu, inseamna cu ochi rosu sau verde(adica recesivi). (nici cu ochi verzi nu ne ajuta foarte mult, ci doar cei cu ochi rosu).
Si acum, ca sa fiu mai explicit.
Puteti obtine in o singura generatie inzivizi mult asemanatori UT daca aveti femele mari albe (cu ochi rosu) sau colorate dar cu recesiva albino ascunsa in ei.
Daca aveti doar colorati care intotdeauna fac pui colorati, atunci aveti nevoie de minimum 2 generatii ca sa obtineti ceva asemanator folosind mascul UT.
Eventual, incerc sa va dau mai incolo si femela, dar mi-ar placea sa lucram cu femelele dv ca sa adsorbim cat mai mult populatiile romanesti (asta aduce si flux de sange proaspat si evita consangvinizarea).
vali
Raportează
adrianborcea 3 martie 2011  
Mai am doar 1 fem metis baltata alb+agouti o vedeti la albumul metis urias germ gri.acum are 3 luni si o sapt si in jur de 3.2 kg.masc era la fel baltat dar a crescut mai incet era diferenta de juma de kg,crescuti impreuna si l-am dat unui prieten.fem are ochi albastri.si e baltata gen fluture.
Am o fem alba cu ochi rosii de urias alb care e mai aproape de ce spuneti oricum 2 gen nu sunt multe deloc.
Despre fem de ug:am avut ceva probleme cu gestatia la ele din cauza unui masc:am fost nevoit sa le fac oxitocina sa le salvez.problema era ca in ultima sapt de gestatie mureau puii in ele si curgea o secretie alb branzos.oricum acum sunt sub medicatie si mai bine a si nu mancau si nu beau nimic!la doua s.au resorbit puìi pt ca in ele nu mai aveau nimic iar urme de avort nu am gasit.una am taiat.o.iar cea de.a 4.a a avortat 18 pui 17 albi si 1 inchis.toate au fost montate cu mascul urias alb care pana la urma a si murit.
Depre CFR;as fi dispus in aprilie dar nu stau prea grozav cu finantele.as putea oferi ceva pt taiat.daca nu e posibil pt taiat ramane sa cumpar vad eu cum.oricum mai discutam pana atunci insa as prefera in aprilie.masc de 7.8 kg sunt cei de acum de 6 kg?va salut cu respect,adrian.
Raportează
bioflux 3 martie 2011  
Femela de urias alb cu ochi rosii este intr-adevar cea mai potrivita sau celelalte in 2-3 pasi.
Regret ca au trecut prin atatea, saracele!
Legat de transport,
iepurii de taiat nu merita trimis cu cfr-ul ca va costa transportul un sfert din valoarea lor.

Sa zicem ca trimiteti un iepure de taiat la 4 kg, adica 2,2 kg de carne taiata, valorand 60 lei, iar la nasul ii dati 15-20 pentru transport... merita?
eu zic ca nu!
Stiti cum facem, va dau iepurii mici, la 5-7 saptamani (1-2 masculi) la un pret rezonabil, si ii cresteti dv.
Daca iepurii dv au o talie finala de 6 kg nu este o problema ca ai mei cresc doar de 6. Dar daca aveti iepuri maruntei atunci ar fi o problema, ca va micsoreaza talia puilor rezultati.
In principiu,
ca sa aflati ce talie finala ar avea niste pui,
nu trebuie decat sa faceti media greutatii la stadiul adult al parintilor.
Da exact, cu o eroare de +-0,5 kg.
Daca ati avra anul acesta drum in zona acesta, as da mascul si la scimb cu iepure pt taiat, insa doar acelor oameni care promit sa fie seriosi.
Femele nu prea am si vand voi avea, acelea se vand.
Dar masculi... merge si la schimb in limitele stocului disponibil. :)
vali
Raportează
bioflux 3 martie 2011  
iar daca nu-i dai la nas macar 15 lei... risti sa nu ajunga la destinatie. Se schimba locomotiva si iepurii raman prin depou, sau la nasu in farfurie... cine stie...
sunt tot felul de oameni.
Unii corecti altii mai putin, nu merita sa riscam.
Raportează
presecan 28 februarie 2011  
sa dea Dumnezeu sa iasa ceva bun mult succes
Raportează
bioflux 28 februarie 2011  
Domnul sa va ajute si pe dv!
multumim!
Raportează
nicubos 27 februarie 2011  
f frumosi bafta si multi pui
Raportează
bioflux 27 februarie 2011  
multumim!
avem nevoie!
Raportează
karcsiludus 27 februarie 2011  
ffrumosi s-a va traiasca
Raportează
bioflux 27 februarie 2011  
multumim!
vali
Raportează
adrianborcea 22 februarie 2011  
Foarte frumosi si parca mai frumosi cu fiecare privire aruncata pe albume.va salut si va doresc multa sanatate sa puteti continua!buna treaba felicitari!
Raportează
ORADU76 21 februarie 2011  
va felicit pt realizari!!! si va urez mult succes!!! cei care zic ca sunt californieni spun asta deoarece ii confunda cu culoarea californianului.... asta e.......siiii probabil sunt decendentii lui Toma necredinciosul!!!
Raportează
bioflux 21 februarie 2011  
Multumim!
Nu peste mult timp vor fi mai multe capete care vor merita felicitate, nu doar eu!
Deocamdata... mi le insusesc :)
Salutari
Raportează
VladNechita 20 februarie 2011  
ff frumosiii sa va traiasca
Raportează
bioflux 20 februarie 2011  
Sa traiasca ei bine,
ca apoi omologam noi rasa...
Multumim de urari!
vali
Raportează
bioflux 20 februarie 2011  
Ei, am pus noutati,
ca, la celalalt album, comentau 'cunoscatorii' ca ar fi californieni.
Intrebare: Acestia vi se par tot californieni?
Raportează
Gacso 20 februarie 2011  
FOARTE FRUMOSI
Raportează
bioflux 20 februarie 2011  
Multumesc, tocmai incarcam fotografii.
Nu credeam ca sunteti pe aici.
Si iepurii dv sunt frumosi,
i-am vazut saptamana trecuta.
vali
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.